Selahattin Demirtaş hakkında bir fezleke daha düzenlendi


HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni fezleke düzenlendi. Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekede 'Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret' suçlaması yöneltilen Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması kanaatinin oluştuğu belirtildi.

Bakırköy Başsavcıvekili Nafiz Özkalay, Demirtaş'ın 24 Aralık 2015 günü Rusya dönüşünde havaalanında yaptığı açıklamaya ilişkin fezleke düzenledi. Fezlekede, bazı vatandaşların şikayetçi olduğu kaydedildi. Demirtaş'ın "Türkiye'de toplum Rusya veya herhangi bir ülkeyle savaş istemiyor, iki ülke arasındaki gerilim hükümetin yanlış kararları sonucu oluşmuştur, ihanet ettiler diyerek kendi hatalarını örtemezler" şeklinde ifadeler kullandığı hatırlatıldı.

Demirtaş'ın söz konusu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na yönelik halk nezdinde küçük düşürücü, saygınlığını zedeleyici ifadeler de kullandığı belirtildi.

Demitaş'ın "Kürt halkı zorlu bir zamanda muazzam bir direniş sergiliyor" şeklindeki ifadeleriyle de halkın bir kesimini diğerine karşı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği de anlatıldı. Son günlerde şiddetli şekilde yaşanan terör eylemleri göz önünde bulundurulduğunda bu ifadelerin kamu güvenliği açısından tehlike içerdiği aktarıldı.

Söz konusu suçları işlediği ifade edilen Demirtaş'ın milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığı bulunduğu hatırlatıldı. TBMM'den dokunulmazlığın kaldırılması kararının alınması gerektiği belirtildi.

2013 YILINDAKİ NEVRUZ İÇİN DE FEZLEKE DÜZENLENMİŞTİ

Başsavcıvekili Özkalay, 5 ay önce de Demirtaş ile birlikte HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında fezleke düzenlemişti. Bu fezleke, 2013 yılında Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlamasıyla ilgiliydi. Fezlekede, izin alınarak legal bir etkinlik olarak başlayan kutlamada yasa dışı slogan, pankart, poster ve terör örgütünün sözde bayrağının açıldığı kaydedilmişti. Kutlamanın tamamen yasa dışı bir eyleme dönüştüğü ifade edilen fezlekede, düzenleme komitesi tarafından da bu duruma yönelik herhangi bir müdahalede bulunulmadığı anlatılmıştı. Terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan'ın propagandasının yapıldığı etkinliğin gövde gösterisine dönüştüğü kaydedilmişti.

Demirtaş ve Önder'in terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın fotoğraflarının önünde, yüzlerini kapatan PKK mensuplarının sözde örgüt bayrağını açtıkları sırada konuşmalarını yaptıkları belirtilen fezlekede, bu konuşmalarda da terör örgütü ve Öcalan'ın propagandasının yapıldığı anlatılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Selahattin Demirtaş hakkında bir fezleke daha düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER