Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş Dinar'da defnedildi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş Dinar'da defnedildi

Hakkari Yüksekova- Şemdinli yolu üzerindeki köprüye teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş (39) Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki askeri törenin ardından baba ocağı Akçaköy'de toprağa verildi.

Şehit Taşbaş için Dinar Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan Gülmez, milletvekilleri, şehidin eşi, çocukları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit için cadde ve sokaklar Türk Bayraklarıyla donatıldı. Ellerinde bayraklarla tören alanını dolduran binlerce vatandaş terör örgütü aleyhine slogan attı.

Tören sırasında şehidin ablası ve annesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehitin kız kardeşi İlknur Aygünoğlu, kardeşinin tabutuna sarılarak, "Karagözlü Alperim bizi bırakıp nereye gittin? Albayrakalara mı sarılıp gelecektin? Kurban olurum senin adına ben, seni şehit edenlerin Allah belasını versin. Şimdi mutlumusunuz?" diyerek ağıtlar yaktı.

Şehit Taşbaş, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada bazı vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar attı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzet Taşbaş'ın cenazesi Akçaköy'deki mezarlığa defnedildi.

BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Taşbaş'ın Dinar'a bağlı Akçaköy'deki baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin evine taziyeye gelenler baba Nazmi, anne Saliha ve eşi Ümmühan Taşbaş'a başsağlığı dileğini iletti. Ümmühan Taşbaş'ın çocukları Begüm ve Ecrin'in eğitimi için Dinar'da bulunduğu, şahadet haberi üzerine Akçaköy'e geldiği. 16 yıllık uzman çavuş olan İzzet Taşbaş'ın küçük kızının bu yıl anasınıfına başladığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş Dinar'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER