Seçim sonuçlarına çok yaklaşan şirketten yeni anket!

Türkiye genelinde 4 – 5 Temmuz 2015 tarihleri arasından 36 il ve 189 ilçede 4 bin 860 katılımcıyla yaptığı son ankete göre, vatandaşların yüzde 65’i koalisyon hükümeti kurulmasına destek veriyor.

Seçim sonuçlarına çok yaklaşan şirketten yeni anket!

Ankette sorulan, “Suriye’ye Askeri bir operasyon yapılması gerektiğine inanıyor musunuz?” sorusuna vatandaşların yüzde 91.4’ü Hayır cevabını verdi. Anket çalışmasından sorulan, “Bu Pazar seçim tekrar yapılsa kime hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise vatandaşların yüzde 40.1 AK Parti derken, halkın yüzde 26.1’i CHP’yi, yüzde 14.7 si  MHP’yi  yüzde 14. 2 ise HDP yi destekliyor.

YENİ HÜKÜMET EKONOMİYİ DÜZELTMELİ
Ankette vatandaşlara yeni kurulacak hükümetten beklentiler soruldu. Ankete katılanlara sorulan “Hükümetin ilk icraatı ne olmalı, ne yapmalı?” sorusuna vatandaşların yüzde 40,2’si ‘Ekonomiyi düzeltmeli’ cevabını verdi.
 
% 58 KOALİSYONLA NORMALE DÖNÜLECEĞİNE İNANIYOR
Ankette sorulan, “Genel olarak baktığımızda koalisyonun kurulması ile ekonomik sıkıntılarınızın azalacağı ve Türkiye’nin normalleşmeye başlayacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise vatandaşların yüzde 58.8 Evet cevabı verdi.

‘AKP’NİN GÖNLÜ CHP’DE’

Ankette yapılan yorumlara göre AK Parti, MHP ile koalisyon görüşmelerini kamuoyunda hissettirecek. Ancak AK Parti’nin gönlü CHP ile koalisyon yapmakta. En önemli sebepleri Türkiye’nin dünya genelinde kaybettiği prestijini geri kazanmak ve Türkiye ekonomisini düzeltmek.

‘MHP Baykal’a oy verseydi tabanından tepki almazdı’
Halkın Meclis başkanlığı tavrı üzerinden yapılan ankette “İkinci turda halk oy verseydi halkın % 53’ü Sn. Deniz Baykal diyecekti. MHP eğer Deniz Baykal’a oy verseydi tabanından tepki almazdı” değerlendirmesi yapılıyor.

MHP KAN KAYBEDİYOR
Süreçte MHP’nin de kan kaybettiği  görülüyor. Buna göre, 7 Haziran 2015 de MHP’ye oy verip şimdi vermeyeceğim diyenlerin % 60’ı AK Partiye % 40’ı ise CHP’ye oy vereceğim diyor.



Meydan gazetesi
<< Önceki Haber Seçim sonuçlarına çok yaklaşan şirketten yeni anket! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER