Milli Eğitim Bakanı'ndan trajikomik savunma

Bakan Avcı, dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini görüşen AYM’ye bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı'ndan trajikomik savunma

Bakan Avcı, dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini görüşen AYM’ye bilgi verdi. Avcı “Dershaneleri çok sevdiğimiz için dönüştürüyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi, dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini görüşmek için dün toplandı. Bugün gazetesinin haberine göre, AYM heyeti, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile dershane sektörü temsilcilerinin sözlü savunmalarını dinledi. Toplantıda dershanelerin kapatılmasını savunan Bakan Avcı'nın, "Biz dershanelerin zararına bir şey istemiyoruz. Sisteme kazandırmak istiyoruz. Dershaneleri çok sevdiğimiz için dönüştürüyoruz" dediği öğrenildi.

KİM ZARAR?GÖRDÜ

AYM'deki sözlü savunmaya Güvender ve Özdebir Dershaneler Birliği ile Pak Eğitim İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Avcı ile bakanlık yetkilileri katıldı.

Güvender Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, "AYM kararının gecikmesinden dolayı dershanelerin mağdur olduğunu, iflas etmemek için dönüşüme başvurduklarını, kimsenin zorla dönüşümü arzu etmediğini söyledik. Dershaneler ciddi zarar gördü. AYM üyeleri kimlerin zarar gördüklerini sordu. Çalışan, kurumlar, öğrenci ve velilerden nasıl zarar gördüğünü anlattık" dedi.

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Pak Eğitim İşçileri Sendikası Başkanı Abdullah Kayışkıran ise, "Son 1 ayda 3 bin öğretmenimiz işsiz kaldı. Türkiye genelinde binlerce insanın mağduriyeti söz konusu. AYM üyelerinden mağduriyetin giderilmesini istedik" diye konuştu.
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı'ndan trajikomik savunma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER