Seçim sonrası Manavgat susamı Meclis'te tanıtılacak


1 Kasım seçimleri sonrası Meclis'te milletvekillerine Manavgat susamının tanıtımı yapılacağı belirtildi.

MHP Antalya milletvekilleri Doç.Dr. Mehmet Günal ile Tarkan Akıllı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Boztaş, milletvekilleri Günal ve Akıllı'ya Manavgat'ın 7 yöresel ürünü ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yağ kalitesi bakımından dünyada marka haline gelen Manavgat susamını coğrafi işaretli ürünler arasına alınması için geçen yıl başvura da bulunduklarını belirten Boztaş, ithal susamlarda yağ oranı yüzde 40 seviyesinde bulunurken yöre susamın da ise bu rakamın yüzde 64 olduğunu kaydetti.

Akıllı ve Günal, Manavgatlı MHP'li milletvekilleri olarak bu marka değerini ilk önce Meclis'te tanıtılması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Günal, Osmanlı dönemi saray mutfağını süsleyen Manavgat susamının tadını herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizdi. Günal, "1 Kasım seçimleri sonrası Meclis'te Manavgatlı milletvekillerinin öncülüğünde susamımızın tanıtımını yapacağız. Milletvekillerine Manavgat susamını hediye edeceğiz. Manavgat susamının farkını herkesin bilmesini sağlayacağız. " ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Seçim sonrası Manavgat susamı Meclis'te tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER