Fibabanka'ya yabancı ortak geliyor


Fiba Holding bünyesinde bulunan Fibabanka, IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile ortak oluyor. Bu anlamda ilgili kurumların onayı bekleniyor.

23 Ekim 2015 tarihinde paraflanan Sermaye İştirak Sözleşmesi ile her birinin payı yüzde 9,95 olmak kaydı ile IFC ve EBRD'nin toplam yüzde 19,90 oranında Fibabanka'ya ortak olmaları konusunda taraflar anlaştı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin "Dünya Bankası kurumu IFC ve EBRD ile yaptığımız stratejik ortaklığın ardından yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile Fibabanka'da büyüme hedeflerimizi daha süratli bir şekilde yakalamayı hedefliyoruz. dedi.

IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos ise "Türkiye'de ilk 10 banka toplam aktiflerin yüzde 85'ine denk geliyor. Kimi konularda irtibatlı olduğumuz Fibabanka ile ortaklığımızı bir adım daha ileri taşıyarak, bankanın rekabetçiliğini arttırmasına katkı yapmayı hedefliyoruz. Fibabanka'nın büyüme stratejisi, Türkiye'de mikro, irili ufaklı şirketlere daha çok finansman erişimi sunmayı içeriyor. İstihdam ve ekonomik ilerleme adına önemli olan bu hedef, IFC'nin de Türkiye stratejisi ile bire bir örtüşüyor." dedi.

EBRD Finansal Kurumlar Grup Başkanı Nick Tesseyman da Fibabank'a ortak olmaktan duydukları mutluluğu belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Fibabanka'ya yabancı ortak geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER