Samanyolu'nda kavram haritası kullanılarak yazma dersi


Samanyolu Yazarlık Okulu'nda bu hafta 'yazma' süreci ve aşamaları anlatıldı. Eğitimci Yazar Şemsettin Yapar, metnin yayım süreci, nitelikli okuma, metnin atölye ve redakte aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Yapar, kavram haritası kullanarak yaptığı dersinde Samanyolu Yazarlık Okulu'ndaki genç yazar adaylarıyla yakından ilgilendi. Şemsettin Yapar, yazma konusunda özellikle yazmaya yeni başlayanlar ile düşüncelerini ve cesaretini toparlayamayıp kendini yeterli hissedemediği için çekingenlikten kurtulamayanları cesaretlendirdi.

Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencileri kavram haritası üzerinden anlatılan dersin sonunda düşüncelerini derli toplu ifade edebilme kabiliyetlerinin geliştiğini fark ettiklerini söyledi. Genç yazar adaylarından Muhammed Enes Topal ders sonrasında duygularını, "Böyle bir yazıyı kaleme almak için başlasaydım başaramazdım bence. Bu yöntem bana düşüncelerimi derli toplu ifade etmemi sağlarken kendimi bir anda yazının içinde bulmamı sağladı ve bir anda da yazımı tamamladığımda olağanüstü bir sonuçla karşı karşıya kaldım." şeklinde ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Samanyolu'nda kavram haritası kullanılarak yazma dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER