"Rusya-Türkiye politikacıları ekonominin kontrolünde olmalı"



Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Konstantin Kosaçev, Rusya-Türkiye ilişkilerinin sağlam bir ekonomik temel üzerine oturması gerektiğini söyledi.

"Biz ortak ekonomik projelerin rehinesi olmalıyız…" önerisinde bulunan Kosaçev, ekonominin politikacıları kontrol etmesinin önemine değindi.

Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlali üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Akkuyu nükleer santrali ve doğalgaz işbirliği dahil ortak projelerin gözden geçirilebileceği uyarısında bulunmuştu.

IŞİD'E KARŞI ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Balçuk Oteli'nde yapılan "Rusya-Türkiye: Çok Boyutlu İşbirliğinin Artırılması" konulu forumda konuşan Kosaçev, terör örgütü IŞİD'le mücadele ve Suriye'de sorunların çözülmesi bağlamında karşılıklı işbirliğinde yakınlaşma açısından Moskova ve Ankara'nın büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Kosaçev, "Suriye'de çok zor duruma gelince şunu ifade etmek istiyorum: Rusya gibi Türkiye'nin de burada kendi ulusal çıkarlarını savunmak gibi gerekçesi var. Fakat, bence bu durumda Rusya ve Türkiye'nin ayıran değil birleştiren daha çok şey var. Bizim IŞİD gibi ortak düşmanımız var. Rusya ve Türkiye bu konuda yakınlaşırsa bu durumda arzu edilen gelişme olur." dedi.

RUSYA HİÇ BİR ZAMAN ANKARA İÇİN SORUN OLUŞTURMAZ

Türkiye için bir sorun oluşturmak gibi asla niyetlerinin almadığına işaret eden Rus senatör, "Rusya kendi dış politika inisiyatiflerini gerçekleştirirken hiç bir zaman Türkiye için sorunlar oluşturmaya çalışmadı." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE RUSYA KARŞITI YAPTIRIMLARA KATILMADI

Ukrayna ile ilgili gelişmeler çerçevesinde Türkiye'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarda yer almadığını hatırlatan Kosaçev, "Türkiye bu konuda farklı tepki verdi. Türkiye burada gerekli ölçülü, sorumlu ve perspektifli bir tutum sergiledi. Türkiye Rusya karşıtı yaptırımlarda yer almadı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Rusya-Türkiye politikacıları ekonominin kontrolünde olmalı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER