'Rusya hükümeti halkın fakirleştiğinin bilincine vardı'


Rusya İş Haftası etkinliğinde konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, hükümet olarak Rusya vatandaşlarının gelirlerinin çok sert düştüğünün bilincine vardıklarını ifade etti. Golodets, "Hem gelirler hem de reel gelirler çok sert düştü." dedi.

Batı yaptırımları ve düşük petrol fiyatlarıyla boğuşan Rusya ekonomisinden artık halk da etkileniyor. Rusya halkının reel gelirlerinin son yıllarda düşmesiyle ilgili konuşan Golodets, "Gelirlerimizde çok sert düşüşler yaşanıyor. Bu sert düşüşler hem gelirlerde hem de reel gelirlerde kendini gösteriyor. Bunların hepsi halkın alım gücüne olumsuz yönde etki ediyor. Ayrıca sürekli azalan, hatta ciddi oranda azalan perakende döngüsünü de olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Golodets, iş piyasası ve çalışanlara maaşlarının ödenmesi konularında işverenlerle genel bir anlaşma yapılacağını duyurdu. Başbakan Yardımcısı ayrıca iş alanlarındaki maaş dengesizliğinden yakındı. Ülkedeki ortalama gelir ile finans sektöründekilerin ortalama gelirleri arasındaki farka dikkat çeken Golodets, iş gücünün karşılığını alabilmesi için herkesi mantıklı bir yol aramaya çağırdı.

Rusya Federal İstatistik Servisi 21 Mart'ta yayınladığı raporda Rusya'da fakirliğin son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktığını, vatandaşların reel gelirlerinin ise Şubat ayı itibariyle yüzde 7 oranında azaldığını bildirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Rusya hükümeti halkın fakirleştiğinin bilincine vardı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER