Kamalak: Her iki örgüt de sanki aynı üst akıldan talimat alıyor


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son dönemde yaşanan terrör saldırılarını PKK ve DAEŞ'in üstlendiğini belirterek, "Saldırı şekilleri, güzergahları, zamanlamaları, yöntemleri, hedefleri dikkate alındığında her iki örgüt de sanki aynı üst akıldan, aynı merkezden talimat alıyorlar." dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son 6 ayda 5 canlı bomba saldırısının gerçekleştiğini kaydeden Kamalak, bunların arkasından PKK ve DAEŞ'in çıktığını kaydetti. SP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saldırı şekilleri, güzergahları, zamanlamaları, yöntemleri, hedefleri dikkate alındığında her iki örgüt de sanki aynı üst akıldan, aynı merkezden talimat alıyorlar. Bu üst aklı deşifre etmeden ve terör yoluyla Türkiye'yi dizayn etmeye çalışan küresel güçlere karşı gereken tedbirler alınmadan terörü önlemek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Irak'da, Libya'da ve Suriye'de oynanan oyunun bugün Türkiye'de sahnelendiğini ifade eden Mustafa Kamalak, "Bağdat'ta canlı bombaları patlatan güç kim ise İstanbul'da patlatan da odur. Şam'da bombalı araçları patlatan güç kim ise, Ankara'da patlatan da odur. Bu saldırıların arkasında, Türkiye'yi bir Irak, bir Libya, bir Suriye haline getirme çabaları vardır. Eğer bugün Türkiye her şeye rağmen bir Suriye olmadıysa, bu milletimizin basiret ve ferasetinin bir sonucudur." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bir Suriye olmasını önlemek için kısır kavgaların bir kenara bırakması tavsiyesinde bulunan SP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkenin birlik ve beraberliğini, barış ve huzurunu sağlamak için el ele, omuz omuza vermeliyiz. Milletimizin bu süreçte ortaya koyduğu asalet ve ferasete uygun bir duruş ortaya koyarak, bir an evvel bu karanlık günleri geride bırakacak adımları atmalıyız. Bunun için de, içeride ve dışarıda mutlaka ama mutlaka barış yolunu tutmalıyız. Bilhassa, başta Rusya, İran ve Suriye olmak üzere yakın komşularla ilişkilerimizi mutlaka düzeltmeliyiz." CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak: Her iki örgüt de sanki aynı üst akıldan talimat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER