Rekortmen Şahika Encümen, kadına şiddete tepki için akvaryuma daldı


ANKARA (CİHAN)- Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Encümen, kadına şiddete tepki için dalış yaptı. Encümen nefesini bu kez kadınlar için tuttuğunu belirtti.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Encümen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadına şiddete tepki için dalış yaptı. Ankara'da bir alışveriş merkezinde gerçekleşen organizasyonda Encümen, Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte dalış yaptı. Encümen ve Akgül akvaryum içinde 'Özgecan için' yazılı pankart açtı. Dalış yapmadan önce Akgül, günün anlamı adına kadınlara karanfil verdi.

İkili, dalış sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Suyun altında nefeslerini tüm kadınlar için tuttuklarını aktaran Encümen, "Özgecan'a da mesaj yolladık. Dünyadaki şiddeti azaltma yönünde bütün kalpler bir. Biz de bu anlamda bir etkinlik yapmak istedik." dedi.

Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına bir organizasyon yaptıklarını hatırlatan Akgül ise "Köpek balığının yanında bile rahatça gezilirken kadına ve çocuğa şiddetin bitmesi gerektiğine vurgu yaptık. Kadın mutlu olursa toplum mutlu olur. Kadın mutlu olursa geleceğe daha güvenle bakarız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Rekortmen Şahika Encümen, kadına şiddete tepki için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER