Fenerbahçe Galatasaray maçında Kuyt'ın golünü seyredin

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 23. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde kazanan ev sahibi Fenerbahçe olurken, 15 yıllık kaybetmeme geleneğini de sürdürdü.

Fenerbahçe Galatasaray maçında Kuyt'ın golünü seyredin

Kuyt'ın golünü izlemek için TIKLAYINIZ Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren tek golü 81. dakikada Dirk Kuyt attı.
Bu sonuçla Fenerbahçe zirve iddiasını sürdürürken puanını 50'ye çakırda ve lider Galatasaray'la arasındaki 4 puanlık farkı da 1 puana indirdi. Galatasaray ise 51 puanda kalırken liderliğini ise sürdürdü. Galatasaray Süper Lig’de Fenerbahçe’yi Deplasmanda 16 Maçtır Yenemiyor.  Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadığı son 1. lig maçını da kazanamayan Galatasaray, en son 1999-2000 sezonunda 22.12.1999 tarihinde (5555 gün önce) deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 yenmişti. Kadıköy’de oynanan son 16 lig maçında Fenerbahçe 13 galibiyet 3 beraberlik alırken 34 gol attı, Galatasaray 8 gol kaydetti. İki takım arasında lig tarihi boyunca oynanan 116 maçta ise Fenerbahçe 48 kez, Galatasaray 33 kez kazandı, 35 maç berabere sona erdi.  2000’li yıllarda rakibiyle sahasında oynadığı 16 lig maçında 13 kez kazanan 3 kez berabere kalan ve kaybetmeyen Fenerbahçe böylece Dünyanın önde gelen rekabetleri arasında 2000’li yıllarda iç sahada yakalanan en büyük yenilmezlik serisine ulaştı. Fenerbahçe %81 galibiyet yüzdesi ile bu alanda en önde yer aldı. 
Fenerbahçe Sahasında Galatasaray’a Kaybetmediği Son 16 Maçın Hiçbirinde İlk Yarıda Geride Kalmadı. 

Fenerbahçe sahasında Galatasaray ile oynadığı son 16 lig maçında yenilmedi. Fenerbahçe bu maçlarda ilginç bir istatistiğe imza attı. Sarı-lacivertliler bu maçların 12 tanesinde ilk golü atıp öne geçen taraf oldu. Fenerbahçe bu 16 maçta sadece 2 kez rakibinin ilk golü atmasına izin verdi ve bu iki maçta da devre bitmeden golleri bulup ilk 45 dakikayı önde kapattı. Fenerbahçe oynanan 16 maçın 12 tanesinde ilk yarıyı galip tamamlarken 4 kez de devreyi berabere bitirdi. Galatasaray bu 16 maçın hiçbirinde devreyi önde bitiremedi. Galatasaray’ın son 15 maçta Fenerbahçe deplasmanında gol atan sadece iki yabancı oyuncusu oldu: Lincoln ve Elmander. Fenerbahçe’nin ise 34 golünün 22 tanesini (%65) yabancı oyuncuları kaydetti. 

<< Önceki Haber Fenerbahçe Galatasaray maçında Kuyt'ın golünü seyredin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER