Yeni Asya'dan sert tepki

Yeni Asya gazetesi, 2004 yılı MGK kararları ile ilgili Hükümet'e sert tepkide bulundu.

Yeni Asya'dan sert tepki

2004 yılı MGK kararlarının ortaya çıkmasından sonra iktidara yapılan eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Yeni Asya gazetesi, "Böyle demokrasi olmaz" şeklinde sert tepki göstererek manşetten verdiği haberde, Hükümetin MGK tartışmasındaki tavrının, demokrasinin gerekleriyle çeliştiğini ifade etti.

İşte Yeni Asya'nın manşetten tepki gösterdiği haberden ilgili kısım:

Böyle demokrasi olmaz
Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşması, bugünün Türkiye’sinde “Meclisin iradesini teslim almak isteyen Meclis dışı güçler mi var? Bunlar kim?” sorusunu gündeme getirirken,Medya, baskı grupları, sermaye Meclisin yerine geçemez. Hiçbir  gücün Meclise, siyasetçiye ve millî iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz” sözleriyle kimlerin kast edildiği de merak konusu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Millî iradeye sadece iktidar partisinin değil aynı samimiyetle muhalefetin de sahip çıkması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Medya, baskı grupları ve sermaye Meclis’in yerine geçemez. Özellikle de çeteler, mafyatik örgütler ve karanlık suç örgütleri kendilerini Meclis’in yerine koyamaz. Kendilerini Meclis’in üzerinde göremez, millet adına karar veremez... Hiçbir gücün Meclis’e, siyasetçiye ve milli iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz, göz yummayacağız.” Başbakan Erdoğan, iktidarda bulundukları 11 yıl boyunca millî iradenin güçlenmesi için mücadele verdiklerini belirterek, “Milletten başka sandıktan başka karar mercileri aramak, Türkiye’nin bugününe özellikle yarınına yapılmış en büyük haksızlık olacaktır. Meclis iradesini, Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edemez” şeklinde konuştu.


 
Arınç: Belgeyi yayımlamak suç
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2004’teki MGK toplantısında alınan kararların yayınlanması konusunda, bunların açıklanmasının ve yayınlanmasının yasak olduğunu, yapanların ceza sorumluluğuyla karşı karşıya kalabileceğini söylemesi “basına gözdağı” olarak yorumlanırken, “MGK’yı ve gizliliği savunmak demokratlıkla bağdaşır mı?” sualini akıllara getirdi. Bülent Arınç, Taraf gazetesinin yayımladığı ‘Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Gülen Hareketi’ konulu MGK kararının yayınlanmasıyla alakalı olarak, MGK belgesinin yayımlanmasının suç olduğunu ifade etti. Önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Arınç, söz konusu MGK kararının yayınlanmasıyla ilgili yürürlükteki yasa hükümlerini anımsatarak, bunların açıklanmasının, yayınlanmasının yasak olduğunu, yapanların ceza sorumluluğuyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bunun savcıların düşüneceği bir konu olduğunu ifade eden Arınç, “Biz bu konuda herhangi bir teşebbüsün içerisinde şu anda değiliz ama eğer arkası da bu şekilde gelmeyecek olursa yasalar neyi gerektiriyorsa onlar yapılır” ifadesini kullandı.

<< Önceki Haber Yeni Asya'dan sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER