Mustafa Kamalak kongrede hükümete sert çıktı

SP Lideri Kamalak, kimsenin yolsuzlukların üzerini örtemeyeceğini belirterek, "Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez" dedi.

Mustafa Kamalak kongrede hükümete sert çıktı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ne devlet içindeki paralel yapılanmaya ne de yolsuzlukların üzerinin örtülmesine rıza gösterdiklerini söyledi. "Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez. Bizim derdimiz makam derdi değil, hizmet aşkıdır, millet aşkıdır." diyen Kamalak, hükümetin doğru hizmetlerini teşvik etmek, yanlış faaliyetlerini engellemek için her türlü gayret ve çabanın içinde olacaklarını belirtti. 

Saadet Partisi (SP) 5. Olagan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, genel başkanlık için yarıştı. Kongrede konuşma yapan Kamalak, sözlerine besmele ile başladı. Kamalak konuşurken sözleri zaman zaman 'İşte Ordu, İşte Komutan', 'Başbakan Kamalak, Mücahit Erbakan' sloganları ile kesildi. Bugün tarihi bir gün olduğunu ve 'Yaşanabilir Bir Türkiye', 'Yeniden Büyük Türkiye', 'Yeni Bir Dünya' için büyük bir adım atıldığını dile getiren Kamalak, bağımsızlar hareketinde hangi inançla yola çıkıldıysa; MNP’yi, MSP’yi, Refah’ı, Fazilet’i kurarken hangi ruh ve heyecana sahip idiyse; bugün de aynı coşku ve aynı heyecanla hedefe doğru yürüdüklerini ifade etti. 

Darbeciler tarafından idama mahkum edilen 529 Mısırlı masum başta olmak üzere birçok kesimin gözünün bugün burada olduğunu dile getiren Kamalak, Türkiye’nin önünün tıkandığını belirterek şöyle konuştu: "Siyaseten tıkanmıştır. Ahlaken tıkanmıştır. Ekonomide tıkanmıştır. Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Dış Politikada ise tam bir facia yaşanmaktadır. Gerçekten Türkiye tarihinin hiçbir döneminde bu kadar yalnız ve bu kadar etkisiz duruma düşmemiştir. Bu yüzden Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, eskimez pörsümez yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi Saadet Partisidir. Saadet Partisi, kökünü maziden alan bir atidir. Kadim gelenekleriyle, kerim geleceğe yürüyen partidir."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde temel sorunun 'Kim Cumhurbaşkanı olacak?' sorusu değil, 'Nasıl bir cumhurbaşkanı?' sorusu olduğuna dikkat çeken Kamalak, "Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana duracaksa, beylerden, zadeganlardan, küresel baronlardan yana olacaksa, AB’nin ABD’nin talimatına pür dikkat kesilip, milletin feryadını duymazdan gelecekse, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder. Biz adamın kaşına gözüne değil, hak ve batım mücadelesindeki duruşuna bakarız." değerlendirmesinde bulundu. 

"BUGÜN TV'YE ÇIKTIK DİYE BİZE 'PARALELCİ MİSİNİZ?' DEDİLER"

Kendilerine daha önce 'Ergenekoncu musunuz, Esadcı mısınız' dendiğini hatırlatan Kamalak, "17 Aralık operasyonları başladı. İktidar bütün kanalları bize kapattı. 

Mesela Kanal 7’ye çıkmak istedik. Hatta araya aracılar koyduk. Bir saniye olsun bizi çıkarın, düşüncelerimizi anlatalım dedik. Çıkamadık, çıkarmadılar. Ama 12 yıl boyunca Cemaatle iş tutanlar kendi geçmişlerini unutup, Bugün TV’ye çıktık diye döndüler bize; vay efendim siz paralelci misiniz dediler. İşte 12 yılın özeti budur; Tayyipçi misin, Ergenekoncu mu; Tayyipçi misin Esadcı mı; Tayyipci misin paralelci mi? İkisi de değiliz arkadaş, ikisi de değiliz. Biz Milli Görüşçüyüz. Biz yalnız hakkı bilir, yalnız hakkı söyleriz. Biz ne devlet içindeki paralel yapılanmayı tasvip eder, ne de yolsuzlukların üzerinin örtülmesine rıza gösteririz. Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez. Bizim derdimiz makam derdi değil, hizmet aşkıdır Millet aşkıdır. Biz, ne yaparsak Allah rızası için yaparız. Herkes bilsin ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, hükümetin doğru hizmetlerini teşvik etmek, yanlış faaliyetlerini engellemek için her türlü gayret ve çabanın içinde olacağız. Kınayıcıların kınamasından korkmadan, hak bildiğimiz doğruları en gür sesle haykırmaya devam edeceğiz. Susarsak namerdiz." şeklinde konuştu.

CİHAN


<< Önceki Haber Mustafa Kamalak kongrede hükümete sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER