AKP'nin bu sistemden neden vazgeçtiğini açıkladı

BBP, yüzde 10’luk seçim barajını Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürmeye hazırlanıyor.

AKP'nin bu sistemden neden vazgeçtiğini açıkladı

BBP lideri Destici, ‘‘Yüksek seçim barajını da gerekirse bireysel başvuru hakkımızı kullanarak Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyoruz.’’ dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Destici, AKP’nin  gündeme getirdiği ‘daraltılmış bölgesisteminden vazgeçilmesini şu sözlerle eleştirdi: ‘‘Türkiye’yi demokratikleştiriyoruz diyerek seçim sisteminde bir takım öneriler ortaya attılar. Nihayetinde hesap ettiler, baktılar ki neticesinde bu sistemde kendileri zarar görecek. Hemen, bakın Meclis’te değil, iktidar partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda karar vererek bu anti demokratik seçim sistemi ile seçime gidileceğini açıkladılar.’’

‘‘HAZİNE YARDIMINI DA AYM’YE TAŞIYACAĞIZ’’

Mevcut seçim sisteminin antidemokratik olduğunu ve değişmesi gerektiğini kaydeden Destici, ‘‘Aslında bu anayasaya da aykırı. Başta hazine yardımı konusu olmak üzere o süreci başlattık, eğer bu şekilde devam ederse biz bu yüksek seçim barajını da gerekirse bireysel başvuru hakkımızı kullanarak Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyoruz. Çünkü bu Türkiye’de temsilde adaleti sağlamayan ve büyük haksızlıklara sebep olan bir sistem.’’ ifadelerini kullandı. Hazine yardımı ile ilgili konunun Danıştay’da olduğunu kaydeden Destici, oradan alınan cevaba bağlı olarak hazine yardımı konusunu da AYM’ye taşıyacaklarını belirtti. 

‘‘HALK, CUMHURBAŞKANINI BİR DEFAYA MAHSUS SEÇMELİ’’

Muhalefete de seslenen Destici, Meclis’te yer alan muhalefet partilerinin bu konularda kendi çıkarları doğrultusunda istekli davranmadıklarını iddia etti. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini desteklediklerini ifade eden BBP Genel Başkanı Desteci, cumhurbaşkanının bir defaya mahsus seçilmesi gerektiğini söyledi. 

‘‘PKK ÇEKİLMEDİ, ÇEKİLMEYECEK’’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümet eliyle acziyet içerisine düşürüldüğünü savunan BBP’li Destici, Güneydoğu’da yaşanan son asker kaçırma ve yol kesme olaylarından söz etti. Destici, ‘‘PKK çekilmedi ve çekilmeyecek. Silah bırakmadı, bırakmayacak. Son günlerdeki eylemler bizim söylediklerimizin haklılığını ortaya koyuyor.’’ dedi.

‘‘TÜRKİYE, KIRIM’DA SESSİZ KALIYOR’’

Türkiye’nin Kırım’da sessiz kaldığını savunan Mustafa Destici, ‘‘Kırım Türklerinin efsane lideri Cemiloğlu Kırım’a alınmıyor, bunun karşısında bizim devletimizin yapabildiği tek hareket Cemiloğlu’nu buraya çağırıp kendisine bir nişan vermek oluyor. Rusya’ya karşı hiçbir yaptırım ya da söz hükümetten duyamıyoruz.’’ eleştirisinde bulundu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber AKP'nin bu sistemden neden vazgeçtiğini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER