MHP seçim bürosuna saldırıya Arınç yorumu

Bülent Arınç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularına cevap verdi. Arınç, MHP seçim bürosuna yapılan saldırının provokasyon değil, protesto amaçlı başladığını söyledi..

MHP seçim bürosuna saldırıya Arınç yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı..

MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırıya ilişkin konuşan Bülent Arınç, "26 Ocak'ta Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açılışında seçim otobüsü taşlanmış ve bir arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu olaydan üzgünüz. İçişleri Bakanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi aradı ve olayla ilgili bilgi verdi. Herkese ve Sayın Bahçeli'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı yurttaşlarımız var. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına 1 kişi de aranıyor." dedi..

Arınç, "Seçim büroları açılabilir. Buralarda süsleme de toplantı da yapılabilir ama buraların adreslerinin bildirilmesi gerekir. Buralarda toplantı yapılacağı zaman güvenliğe de bilgi verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı... 

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

-(TÜBİTAK raporuna ilişkin) Böyle bir rapor içeriği itibarıyla yayınlandı mı? Bu konuda TÜBİTAK bir açıklama yapmadı bildiğim kadarıyla. Bunu üzerine genel konularda birkaç cümle söyleyebiliriz. Yeniden yargılama konusunda bir çalışma başlatılmıştı ancak tamamlanmadığını biliyorum. 

-Türkiye’de yeniden yargılama yapılmasına ihtiyaç varsa bu konuda ne yapılabilir Adalet Bakanımız bu konuyu ortaya artanlarla bir çalışma yapacaktı. Ancak sonuçlanmış bir durum mevcut değildir.

-(MHP bürosuna saldırı) Provokasyon değil. O kadar garip ki. Biri 15 yaşında. Bir ailenin fertleri. Protesto amacıyla ortaya çıkmışlar ama silaha bıçağa sarılmışlar maalesef..

-(Seçim Güvenliği) Emniyet teyakkuza geçecektir. İzinler kaldırılır. Her türlü tedbirler alınır.. Seçim büroları düzen içinde açılmalı.. Seçim döneminde meydana gelebilecek bu tür ihtimalleri istihbaratın da haber alması gerekir. Hiçbir endişemiz yok gereken tüm tedbirler de alınıyor.

-(Dershanelerin kapatılması) Dershaneler ile ilgili yasal düzenlemeleri konuştuk ve imzaya açıldı. Yakın zamanda teklif Genel Kurul'a gelecek.

-Meclis gündemine süratle alır, komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama meclise sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçmesidir.

-(Dövizde dalgalanma) Dolarda sıcağın düştüğünü hissedebiliyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz MB üzerine düşeni yapıyor. Maliye Bakanımız ve hazine ilgilileri de konuyu yakında takip ediyorlar.

-(Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasa tasarısı) Dinlemelerle ilgisi yok bunun kişisel bilgilerin üçüncü kişiler tarafından bilinmemesi. İfşa edildiği takdirde cezalarının ne olacağı… Kişisel veriler SGK kayıtlarıyla ilgili olabilir, şirketlerle ilgili olabilir. Milyonlarca insanların bilgilerinin bir yerde saklanması olabilir ama bu bilgilerin gizliliğinin ihlal edilmemesi açısında çok önemli bir kanun. İnsan odaklı demokrasiye uygun bir düzenleme. 

<< Önceki Haber MHP seçim bürosuna saldırıya Arınç yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER