Gündeme oturan bomba iddia

Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde böcek bulunduğu iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturmaya muhalefetten çarpıcı yorumlar geldi.

Gündeme oturan bomba iddia

Hükümetin "Kendine yönelik darbe yapılacağına ilişkin yeni bir darbe senaryosu yazdığını" belirten muhalif milletvekilleri, bu senaryo üzerinden büyük çaplı bir operasyon yapılacağını dile getirdiler.

DARBE SENARYOSU İLE OPERASYON 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan paralel yalanı ve böcek yalanı üzerinden yeni bir darbe senaryosu kurgulayacak ve operasyon yapacak." dedi.

YİNE MAĞDUR EDEBİYATI

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Erdoğan'ın böcek yalanı üzerinden mağduriyet edebiyatı yaptığını, "Böcek mağduru Recep Tayyip Erdoğan yaratmaya çalıştığını" belirterek buna kendilerinin inanmadıklarını belirtti.

CEMAAT'E OPERASYON HAZIRLIĞI

MHP'li Özcan Yeniçeri ise böcek üzerinden yaratılan kurgunun ardından başlatılacak operasyonla ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi:

"İftiralarla suç yaratıp sonra onların üzerine gitmek devlete yakışmaz. Toplu tutuklama toplu suçlama olmaz. Bu toptancı biçimde bir grubun yok edilmesine ya da bazı insanların çeşitlilik içinde varlığını sürdürmesini engellemek için yapılması yanlış. İktidar sıkıştıkça dikkatleri başka alana çekmek için suçu onlara atarak dikkatleri başka yöne çekiyor. Bu, algı yönetimidir. Başbakan daha önce darbe paranoyasına tutulmuştu. Şimdi de paralel paranoyaya tutuldu. Bunun da bir sonucu olacağını ya da bu gruba operatif faaliyetlerin yürütüleceğini şimdiden görmek lazım."

<< Önceki Haber Gündeme oturan bomba iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER