4 eski bakan için taktik savaşı!

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında kurulmasına karar verilen soruşturma komisyonunun çalışmaya başlama imkanı kalmadı.

4 eski bakan için taktik savaşı!

Meclis’in bu ay sonunda tatile girecek olması sebebiyle ne komisyonun çalışmaya başlaması ne de dosya ve belgelerin incelemesi sözkonusu olabilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yolsuzlukların konuşulmaması taktiğiyle Meclis tarihinde ilk kez bir komisyonun çalışmalarını tamamlaması, kurulma kararı alındıktan bir yıl sonraya ertelenmiş olacak.

MECLİS’TE ÖRNEĞİ YOK

Hürriyet'in haberine göre; Eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında, 5 Mayıs 2014’te kurulmasına karar verilen soruşturma komisyonunun üyelerinin seçimi, 1,5 aylık sürede “taktik savaşlarına” dönüştü. Muhalefet partileri, TBMM Başkanlığı’nın bu konuda görüş belirtmemiş üye seçilmesi uyarısını dikkate alarak, yeni isimleri bildirdi. Ancak Ak Parti, Meclis Başkanlığı’nın iki kez uyarmasına karşın “Üye taraması sürüyor” gerekçesiyle üyelerin isimlerini bildirmedi.

NEREDEYSE BİR YIL SONRAYA


Bu da komisyonun kurulmasının Ekim ayına kalması anlamına geliyor. Komisyon, Ekimde çalışmaya başlasa bile görüşmeler 4 ay süreceği için raporunu hazırlaması Şubat-Mart aylarını bulacak. Komisyon raporun görüşülmesi ve Yüce Divan oylamasının yapılması bahar aylarına kalacak. Bu da neredeyse soruşturma komisyonu kurulması kararının alınıp, sonuçlanmasının üzerinde bir yıl geçmesi anlamına gelecek. TBMM’de daha önce oluşturulan soruşturma komisyonlarının 20 gün ila 45 gün içerisinde çalışmaya başladığı biliniyor.
<< Önceki Haber 4 eski bakan için taktik savaşı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER