Ertuğrul Günay açık açık söyledi

Eski Bakan Ertuğrul Günay, son Gezi Parkı eylemleriyle ilgili konuştu, Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.

Günay: 'Başbakan yanlış bilgilendiriliyor'

  • Twitter'dan özeleştirilerde bulunan Ertuğrul Günay konuştu
  • 'Başbakan yanlış bilgilendiriliyor, bu kişileri bakanken mahkemeye vermiştim
  • 'Sözde Başbakan'ı savunanların şerrinden Allah'a sığınırım'
  • 'İtirazlarım muhalefet değil, sadece uyarı yapıyorum'
Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylar devam ederken vatandaşlar bir yandan da Hükümet içinden, Eski Bakan Ertuğrul Günay'ın twitter üzerinden yaptığı eleştirileri okudu. Kimilerine göre muhalefet olarak adlandırılan bu eleştirileri Günay, Erkam Tufan Aytav'ın sorularıyla canlı yayında cevapladı. 'Ben sadece uyarı yapıyorum' diyen Günay, 'çünkü bu partinin belediyesinin yapmış olduğu bir proje, bunun doğru olmadığının iletiyorum' diye konuştu.
Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini de öne süren Günay, bu kişilerle daha önce de karşı karşıya geldiğini ifade etti.

 İşte o açıklamalar...

BAŞBAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR


Soru : Gezi parkı ile alakalı açıklamalarınızdan sonra herhangi bir tepki aldınız mı?
Ertuğrul Günay : Hayır kimseden  tepki almadım, orada da bir yanlış anlaşılma olmasın her olayda bir başka sunum vardır o işin sahipleri vardır. Mesela bu gezi parkı projesini hazırlayıp bunu Başbakan'a sunan insanların efendim bu projede her şey mükemmel diyerek doğru söylemediklerini düşünüyorum. O arkadaşlardan bazılarının daha önce yaptıkları projelerle alakalı ben gittim savcılığa şikayette bulundum. Önceki yıllarda bu arkadaşlardan bazıları kurul üyesiyken Müslüman mezarlığını yok edip üzerine bina yapılmasına izin verdiler. Ve ben o işlemleri soruşturma konusu yaptım ve savcılığa şikayet verdim. Bakınız ben bir bakanlıkla uğraşırken binlerce evrakla uğraşıyordum. Sayın başbakan onlarca bakanlık ve bütün Türkiye zaman zaman bütün dünya ile uğraşmak zorunda kalıyor, elbette önüne doğru bilgi getirilmesi lazım
Soru : Sayın Başbakan bunları neden aşamıyor sorunun cevabı burada mı?
Ertuğrul Günay : Elbetteki sizin önünüze böyle bir bilgi getirilirse ne güzel dersiniz ama onu birde itiraz edenlerden sükunetle dinlemek gerekir.

SÖZDE SAVUNUCULARDAN ALLAH'A SIĞINIRIM

Soru : Bu son krizde de gerek twitter üzerinden gerekse AK Parti’ye yakın köşe yazarlardan da şunu duyuyorum. Şu anda AK Parti’ye, Başbakan'a bir operasyon yapılıyor, şu anda safları sıkılaştırma dönemi şimdi gidip de kamusal alanda sağda solda muhalefet etme dönemi değil diyenler var bu konuda siz farklı bir tutum sergiliyorsunuz.

Ertuğrul Günay :Ben Başbakan'ın bu tür korumalara ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Bu millet nankör değildir.  Sayın Başbakan üç yıl boyunca kazandı ve bu kazanmanın hakkını verdi benim gördüğüm. Sağlıkta, ekonomide, alt yapıda, ulaşımda benim çalıştığım alanlarda Türkiye’nin geldiği yer ortadadır. Ama hepimiz insanız önümüze yanlış bir proje konduğu zaman bazen bizim o noktada acele karar vermemiz bir yanlışa sebebiyet verebilir. Sayın Başbakan bunları değerlendirir. Daha yakın geçmişte çok eski olmayan bir on yıllık tarih öncesinde nice tuzaklar kurmak için nice söylemler geliştirmiş olanlar oldu. Sayın Başbakan'ın kapasitesi hakkında tırnak içinde bir takım tartışmalar oluşturmuş olanların geçmişte düşmanlığı bize hiç zarar vermedi ama bu tiplerin bu söylemleri, sayın Başbakanı sözde savunuyormuş söylemleri bize zarar verebilir ben onların şerrinden Allah’a sığınıyorum. Sayın Başbakan'ın da bu tarz özel korumalara işi trajik hale getirmelere ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.
Sonuçta bir yeşil alana bir bina yapılacak mı yapılmayacak mı? Bunu konuşuyoruz bu kadar trajik hale getirmeye gerek yok. Burada bir düzeltme yaparız yolumuza devam ederiz. Bu ne yaptığımız yolları karalar, ne yaptığımız limanları karalar, ne Türkiye’ye gelen turisti karalar, ne de Türkiye’nin gelmiş olduğu bugünkü ekonomik gelişmeyi karalar. Bu tür trajik hale getirmeye gerek yoktur.

<< Önceki Haber Ertuğrul Günay açık açık söyledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER