LYS'ye sayılı günler kala Danıştay'dan ret kararı!

LYS'ye sayılı günler kala Danıştay'dan dikkat çeken bir karar çıktı.

LYS'ye sayılı günler kala Danıştay'dan ret kararı!

  • Danıştay, LYS kararını açıkladı.
  • AOBP yerine OBP geçerli olacak.
  • Karar yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiriyor.

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrenci için geri sayım devam ediyor. Üniversite sınavının ilk ayağı olan LYS'ye sadece 1 hafta kaldı. Öğrenciler LYS'nin ilk oturumu için son hazırlıklarını yaparken; Danıştay dikkat çeken bir karara imza attı.

Yüksek mahkeme, puan hesaplamasında okulun bütün öğrencilerinin YGS'de gösterdikleri başarıyı ifade eden Ağırlıklı Ortaöğretim Puanı'nın kullanılması talebini geri çevirdi. Bunun yerine öğrencinin diploma notunu belirten Ortaöğretim Başarı Puanı'nın geçerli olmasına hükmetti. 

SIRALAMA DEĞİŞEBİLİR

Karar, başarılı liselerin öğrencilerini olumsuz etkileyecek. Eğitim uzmanları bu durumda puan kayıplarının 3 ila 24 arasında değişeceğini öngörüyor. Öğrenciler arasındaki sıralamanın da bin ile 12 bin arasında değişeceği tahmin ediliyor. 

Ağırlıklı Ortaöğretim Puanı yerine Ortaöğretim Başarı Puanı'nın geçerli olması kuralı 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemi ile hayata geçmişti. Bazı liseler düzenlemenin durdurulması için Danıştay'a dava açtı. Ancak Danıştay itirazı reddetti. 

Gelinen son durumda üniversiteye yerleştirmede kullanılan puanın hesaplanması için okulun başarısı değil, öğrencinin diploma notu geçerli olacak. 
<< Önceki Haber LYS'ye sayılı günler kala Danıştay'dan ret kararı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER