Erdoğan'ın Gül'le ilgili planını deşifre etti

AKP’nin kurmaylarının açıklamaları, 28 Ağustos’ta görevi Erdoğan’a devredecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili planları da deşifre etti.

Erdoğan'ın Gül'le ilgili planını deşifre etti

İktidara yakın gazetelerden Akşam’a konuşan Başbakan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan, 27 Ağustos’taki genel kurulda seçilecek Başbakan’ın 2019’a kadar partinin başında kalacağını belirtti. Akdoğan, “Belirlenecek isme geçici bir başbakan ve yönetime geçici bir yönetim olarak bakmak doğru değildir. Haksızlık ve nezaketsizliktir. Belirlenecek ekip, neticede ortak akılla bir ekip çalışması yapacak ve bu süreci götürecek. Elbette Tayyip Erdoğan en tecrübeli siyasetçi. Onun siyasi dehası birçok problemin aşılmasını sağladı. O da ilk seçimde başarısız olacak bir dizayn içine girmek istemez herhalde. Türkiye’nin geleceği de biraz buna endeksli. 12 yıllık bir müktesebat, birikim var. Aynı hareket, aynı kadro ve ruhla, aynı dinamizmle 2015 seçimlerine de gidecek. Tek fark, hareketin lideri cumhurbaşkanı olarak sürecin bir parçası olacak. 2015 seçimleri elbette önemli. Ondan sonra 4-5 yıllık kesintisiz bir dönem var. Ondan sonra hem genel seçimler hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı yıla denk geliyor. Güven ve istikrar içinde Türkiye çok ciddi hamleler yapabilir. Türkiye için altın yıllar olacaktır, 2015-2019 arası.” ifadelerini kullandı.

Akdoğan’ın açıklaması, Abdullah Gül’ün 2015 genel seçimlerinde milletvekili seçilse bile başbakanlığının 2019’a kadar mümkün olmadığı anlamına geliyor.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın Gül'le ilgili planını deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER