AKP, Abdullah Gül'e başbakanlık kapılarını kapattı mı?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gül'ün partiye dönmesi durumunda bile milletvekili olmadığından, başbakan olmasının mümkün olmayacağını söyledi.

AKP, Abdullah Gül'e başbakanlık kapılarını kapattı mı?

Abdullah Gül'ün Başbakanlığı için, 2003'te Erdoğan'a yapıldığı gibi bir seçim çevresinin boşaltılarak milletvekili seçtirilmesi gibi formüller bir dönem kulislerde dillendirilirken AKP'den "Gül, gelse de Başbakan olamaz." açıklaması geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, perşembe günü yapılacak MYKK toplantısından sonra genel başkan ve başbakanın belli olacağını açıkladı. Şahin, Abdullah Gül'ün partiye dönmesi durumunda bile milletvekili olmadığından, başbakan olmasının mümkün olmayacağını söyledi.

"Geçiş dönemi olmaz"

"Abdullah Gül'ün ön planda tutulup Davutoğlu'nun genel başkan ve başbakan olması halinde partide bir kırgınlık olur mu?"
Yönündeki soruya karşılık Şahin, şöyle dedi: "AK Parti'nin seçilecek olan yeni genel başkanı aynı zamanda başbakan da olacaktır, olmalıdır. Bizim bu konudaki yaklaşımımız budur. Abdullah Bey, görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. Bu tür kırgınlıkların bizim partimizin içinde olması mümkün değildir. Biz daha kurulurken, 14 Ağustos 2001'de bir program ortaya koyduk. Bu program gereği hükümet programlarını gündeme getirdik ve 12 yıldır bunlar uygulandı. Türkiye'ye önemli hizmetler yaptık. Önemli olan halka vaat ettiğimiz programların uygulanmasıdır. Kimin başbakanlığında ve genel başkanlığında uygulanmış önemi yok. Önemli olan halka hizmet etmektir. Tüm arkadaşlarımız da millete hizmet için bu parti içinde görev almıştır. Abdullah Bey de aynı düşüncelerle partinin kurucularındandır. Şimdi gelirse yine aynı düşüncelerle gelecektir. İlerde kime hangi görev düşer, bunu zaman gösterecektir." Buna geçiş süreci diyebilir miyiz yönündeki bir soruya ise Şahin, "Yok öyle diyemeyiz. Zaman gösterecek." cevabını verdi.
<< Önceki Haber AKP, Abdullah Gül'e başbakanlık kapılarını kapattı mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER