Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Baykal'dan jet eleştiri

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Baykal ümitsiz konuştu ve Gül'ü eleştirdi..

Baykal'dan Cumhurbaşkanı Gül'e eleştiri

  • Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından görüşme turlarına başlayan Deniz Baykal, Çankaya Köşkü'ndeydi. 
  • Görüşmeden umutsuz ayrılan Baykal, Cumharbaşkanı Abdullah Gül'ü üzerine düşeni yapmamakla eleştirdi.  

Deniz Baykal geçtiğimiz hafta sürpriz bir adım atıp, CHP lideri ve Meclis Başkanı ile görüşmüştü. Gündem yolsuzluk operasyonunun ardından yaşanan krize çözüm aramaktı. Baykal akşam saatlerinde ise Çankaya Köşkü'ne çıktı. 

Baykal basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Keşke bu temaslarımın sonunda daha umutlu iyimser bir tablo çizme imkanı bulabilseydim. Öyle anlaşılıyor ki yaşamakta olduğumuz sorunlar daha devam edecek ama ben bunun doğal olmadığına inanıyorum. Türkiye'nin bunu aşması gerektiğini düşünüyorum. İçinden geçtiğimiz dönemin kriz tablosu olduğu açıktır." diye konuştu.

Deniz Baykal, görüşmenin sonunda kendi penceresinden bakıp umutsuz konuştu. Baykal, "Soruşturmaların başsavcıları haber vermedikleri için savcılar görevden alınıyordu. Emniyet yetkilileri şimdi talepleri yerine getirmiyorlar. Erkler arası uyumsuzluğunu görmek için Ankara'da mı bir çalışmanın olması olması lazım. İstanbul'da İzmir'de var çatışma.." diyerek yaşanan problemlerde çözüm adımı atılmadığını vurguladı. 

Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştirdi, "Elini taşın altına koymamakla" suçladı ve şunları söyledi:

"Ben görevimi yapıyorum, herkesle karşılaşınca doğruyu söylüyorum diyor. Onun dışında bir insiyatif alacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin ciddi istikrara ihtiyacı var daha etkin roller oynanabilir. O rolleri oynama eğilimi içinde olmadığını gözledim. Cumhurbaşkanına böyle dönemlerde ihtiyaç var bir sese ihtiyaç var. Ancak bu sesi görmedik. Görmemiş olmamızın altında cumhurbaşkanı makamının bugün çatışması taraflardan birinden olmasıdır."

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Baykal'dan jet eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER