Bülent Arınç'a Gül'ün adaylığını açık açık sordu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına geçmesini arzu eder misiniz?" sorusunu cevapladı.

Bülent Arınç'a Gül'ün adaylığını açık açık sordu

  • "Partimizin kurucularından başımızın üstünde yeri var"
  • "Sayın Başbakan böyle bir istek arzu ederse olmaması için hiçbir sebep yok"
  • "Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız"
  • "Gerçek Aleviler ile Sünniler arasında bugüne kadar hiçbir çatışma olmadı. "

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  "Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığını başarıyla şu ana kadar 10 üzerinden 10'la götüren bir arkadaşımız. Partimizin kurucularından, ilk Başbakanımız, böyle bir insanın, eğer tekrar adaylığını koymayacaksa ve Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacaksa, ondan sonra siyasi hayata devam etmek isterse, başımızın üstünde yeri var. Bu 'mutlaka partinin başına geçsin' demekle de olmaz. Hepimiz bu parti için çalışmayı öncelikle kendimize vazife bileceğiz. Zaten öyle bir insanı partimiz en iyi yerde değerlendirir" dedi.

Arınç,  bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Seçim yılına girildiği, Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı, Başbakan mı olacağı yönündeki soru üzerine Arınç, şöyle konuştu:

"Bugünden bir şey söylemek mümkün değil, şartlar müsait olursa Sayın Başbakan da böyle bir istek arzu ederse olmaması için hiçbir sebep yok. Ama bu çok konuşuldu, aslında zamanı geldiğinde bunu göreceğiz, başka çaremiz de yok. 2014'ün Ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanı'nın görev süresi bitiyor, ondan önceki 60 gün içinde bu adaylıklar ve seçimler yapılmış olacak. Daha öncesinde de başlayacak, yani 2014'ün Mayıs ayından itibaren biz bunları konuşuyor olacağız, o tarihi görmeden bugünden ancak varsayımlar üzerine konuşmak mümkün. 

Bizim adayımızın kim olacağını sayın mevcut Cumhurbaşkanımızın da ikinci dönem seçilme imkanı da olduğuna göre kanun gereğince, o böyle bir talepte bulunur mu bulunmaz mı, Sayın Başbakanımız arzu eder mi etmez mi, o günün şartları müsait olur mu olmaz mı, bence biraz daha sabırla önümüzdeki 6-7 veya 8 ayı beklemek gerekiyor." 


"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına geçmesini arzu eder misiniz"  yönündeki soruyu Arınç, şöyle yanıtladı:
"Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığını başarıyla şu ana kadar 10 üzerinden 10'la götüren bir arkadaşımız. Partimizin kurucularından, ilk Başbakanımız, böyle bir insanın, eğer tekrar adaylığını koymayacaksa ve Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacaksa, ondan sonra siyasi hayata devam etmek isterse, başımızın üstünde yeri var. Bu 'mutlaka partinin başına geçsin' demekle de olmaz. Hepimiz bu parti için çalışmayı öncelikle kendimize vazife bileceğiz. Zaten öyle bir insanı partimiz en iyi yerde değerlendirir. Yani böyle 'partinin başına geçsin' dersek, bu herhalde şık olmaz. Partinin başına da geçer mutlaka ama partiye geçmesi önemli olan. Abdullah Gül Bey hiçbir zaman Mustafa Sarıgül değil ki, başımızın tacı. Fevkalade pırıl pırıl bir insan. AK Partimizin bu başarılara ulaşması için Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar bütün gücüyle çalışmış, halkın sevgilisi haline gelmiş bir insan. Tekrar dönecek olursa partimizle bütünleşirse başımızın üstünde yeri var, ne demek."

               Sonbahar sendromu, çıkan eylemler ve beklentilere ilişkin soru üzerine ise Arınç, "Bugün bir haber vardı, herkesin dikkatini çekmiştir 'Taksim'deki yayalaştırma projesi bitti' diyor. Bu güzel bir şey, demek ki, o olaylardan sonra sükunet avdet etti. Esasen ana proje olan konu bitmiş durumda. Şimdi önemli olan birileri için Gezi Parkı'nda ne yapılacağı konusu. Onu da Başbakanımızın vaadi var, yargı sürecini bekliyoruz. 'Yargı süreci bittikten sonra da İstanbulluya soracağız' diyor, daha ne desin bir Başbakan. Şimdi onun gibi 'ODTÜ'de şu var, bilmem nerede şu var' demeye kalkmayacağız. Bunların hepsi o yasa dışı örgütlerin bir şekilde sokak işgallerini yapmak için bahane aradığı yerler. Orada o bahaneyi, bir başka yerde başka bahaneyi bulacaklar. Hepsinden bizim haberimiz var bir, ikincisi de kendileri de zaten ne yapacaklarını ilan ediyorlar. Bu bir psikolojik savaştır. Yani 'Türkiye'yi yönetilemez bir ülke haline getireceğiz' iddiası, hükümeti yıpratacağız iddiası. Seçimlere yönelik, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik adeta bir ajitasyondur. Bunlardan hepimiz farkındayız" yorumunu yaptı.
<< Önceki Haber Bülent Arınç'a Gül'ün adaylığını açık açık sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER