Başbakan Erdoğan'dan Suriye açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan Suriye açıklaması


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşuyor. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

SURİYE'NİN DÜŞÜRÜLEN HELİKOPTERİ 

Biz silahlı kuvvetlerimize belli alanlarda yetki veririz. Ve bildiğiniz gibi Suriye konusunda özellikle angajman konusunda belli kurallar var. Bu olayda da 2 km kadar sınır ihlali konusu. 14:25'te uyarılara kulak asılmayınca kurallar yerine getirilmiştir. Konu budur. 

Nedense çok ciddi bir dezanformasyonla karşı karşıyayız. Yanlış mıdır değil, o da doğru. Sadece kimyasal silahlar üzerinden hareket ediyoruz. Kimyasal silah kullanmak da konvansiyonel silahları da kullanmak suçtur.

110 bine yakın insanın ölümü gözardı ediliyor. Ortada adeta bir soykırım söz konusu. Şu anda 7 milyon insan sığınmacı konumdadır. Türkiye olarak biz burada açık kapı politikasıyla kapılarımızı açtık ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. 

Siz ABD Rusya ne yapar diye soruyorsunuz, BM Güvenlik Konseyi ne yapar? Biz bunu soruyoruz. Felç olan BM Güvenlik Konseyi'ni düzeltmek birinci derece yetkililerin sorumluluğu dahilindedir. 

İnsanların susadığı barışa hizmet etmek hepimizin görevidir diye düşünüyorum.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Bugün çalışmamızın ilk etabını tamamladık. Ay sonuna kadar ben de sadece demokratikleşme paketine yönelik bir basın toplantısıyla bunu açıklayacağım.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan Suriye açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER