Başbakan Erdoğan'dan ABD'ye cevap

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Suriye'ye yönelik askeri operasyon ihtimalini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'dan ABD'ye cevap

  • 'Sınırlı operasyon bizi tatmin etmez, Kosova'daki gibi olmalı.'
  • G-20 öncesi müdahale olur (Zirve 5-9 Eylül'de yapılacak)
  • 'Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim'e kadar.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim'e kadar. Şu andaki süreç Meclis zaten tatilde. Olağanüstü toplantıya gerek olur mu olmaz mı? Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Meclisin kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Sınırlı operasyon bizi tatmin etmez, Kosova'daki gibi olmalı" dedi. "Kerry'nin açıklamasına bakılırsa G-20 öncesi müdahale olabilir. Müdahale 1-2 günlük değil, rejimi bırakma noktasına getirmeli" diyen Erdoğan, G-20 zirvesinde Obama ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, 5-9 Eylül tarihleri arasına Moskova’da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak. Bu durumda, bu açıklamaya göre müdahale de 5 Eylül'den önce gerçekleşecek

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ne demişti?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, henüz kararı verilemiş olası askeri güç kullanımının ise sınırlı bir operasyon olacağını, ucu açık bir askeri harekât olmayacağını vurguladı. Kerry, “Amerikan askerinin postalı yere değmeyecek” diyerek bir kara harekâtına girişilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı. Ayrıca bu operasyonun Suriye’de devam eden iç savaşı bitirmeye dönük bir hedef taşımayacağını söyledi.

Gerekli tedbirleri alıyoruz

"Mevcut tezkereye göre hareket ediyoruz" diyen Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel de, "Endişeye gerek yok. Gerekli tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan ABD'ye cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER