ABD Dışişleri Bakanı'ndan önemli açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''Kadınlar ve çocukların cesedleri yan yana yerlerde yatıyordu. Hepsi Esed'in kimyasal gazıyla öldüler'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı'ndan önemli açıklamalar

  • Bakan Kerry: 'Hepsi Esed'in kimyasal gazıyla öldü'
  • Sosyal medyada da binlerce kanıt gördük.
  • Suriye konusundaki kararlılığımızdan geri dönüş yoktur.
  • Başkentte herkes operasyonun ne zaman başlayacağını bekliyor.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de kadınlar ve çocukların öldüğünü belirterek, ''Hepsi Esed'in kimyasal gazıyla öldü'' dedi.

Kerry, Esed rejiminin Çarşamba günkü saldırıdan önce de küçük miktarda kimyasal silah kullandığını söyledi.

Bakan Kerry, ''Suriye'de rejimin attığı roketlerin saat kaçta nereyi vurduğunu biliyoruz. Esed rejimi BM heyetinin bölgeye gidişini engellemiştir. BM denetçileri bölgeye ulaştığında kanıtların çoğu yok olmuştu. 

Suriye konusundaki kararlılığımızdan geri dönüş yoktur. Beşşar Esed gibi bir katil kendi kanından insanları öldürüyorsa ABD buna 'hayır' diyecektir.''

"İNSANLAR SPAZM GEÇİRİYORLARDI, BİR SÜRÜ ÖLÜ GÖRDÜK"

Roketlerin sadece rejim kontrolündeki yerlerden ateşlendiğini ve sadece muhaliflerin olduğu bölgelere gittiğini biliyoruz. Sosyal medyada da binlerce kanıt gördük.

İnsanlar spazm geçiriyorlardı, bir sürü ölü gördük. Burada Suriye’nin sıradan insanları hayatını kaybetti. Doktorlar bir yaralanma olmadığını söylediler. Ölenlerin vücutlarında tek bir damla kan yoktu. Çocuklar kadınlar yan yana yatıyorlardı. Onlar Esad’ın gazıyla öldüler. Suriye Dışişleri Bakanı'nı aradım ve saklayacak bir şeyiniz yoksa hemen BM denetçilerinin bölgeye girmesine izin verin dedim ama onlar 4 gün boyunca bölgeyi bombaladı. Kanıtlar zarar gördü." 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, henüz kararı verilemiş olası askeri güç kullanımının ise sınırlı bir operasyon olacağını, ucu açık bir askeri harekât olmayacağını vurguladı. Kerry, “Amerikan askerinin postalı yere değmeyecek” diyerek bir kara harekâtına girişilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı. Ayrıca bu operasyonun Suriye’de devam eden iç savaşı bitirmeye dönük bir hedef taşımayacağını söyledi.


BAŞKAN OBAMA'NIN VERECEĞİ TALİMAT BEKLENECEK

Eğer bu diktatöre göz yumarsak tarih bizi yargılayacak. Bildiğimiz bir şey var, Başkan Obama bir şey söylerse yapar. Hangi kararı alırsa alsın bu karar Libya ve Mısır’a benzemeyecek. Operasyon kimyasal silah kullanımını önlemeye yönelik olacak ve biz taahhütlerimize uyacağız. Bizim amacımız bu işin diplomatik yollarla çözülmesi. Biz müzakere masasına gitmek istiyoruz çünkü bunun askeri yöntemlerle çözülmeyeceğini biliyoruz.”

Kerry’nin Suriye konusunda yapacağı konuşmanın ardından üst düzey Beyaz Saray ve Dışişleri yetkilileri basına bir perde arkası brifingi verecekler. Suriye’ye yapılacak Amerikan saldırısıyla ilgili operasyona gerekçe kimyasal silah kullanımına ilişkin delillerin paylaşılacağı brifingin ardından da Başkan Obama’nın vereceği talimat beklenecek. Başkentte herkes operasyonun ne zaman başlayacağını bekliyor.
<< Önceki Haber ABD Dışişleri Bakanı'ndan önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER