Başbakan Erdoğan açıkladı, AK Parti düğmeye bastı

AK Parti muhtemel bir anayasa referandumu için kolları sıvadı.

Başbakan Erdoğan açıkladı, AK Parti düğmeye bastı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa için mart sonunu telaffuz etmesi referandum tartışmasını beraberinde getirdi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu 2 ay içinde çalışmasını tamamlayamazsa AK Parti, Meclis'te anayasa süreci başlatacak. Meclis'te uzlaşı sağlanamaması halindeyse referandum gündeme gelecek.

BAŞKANLIK HALKA ANLATILACAK

AK Parti başkanlık sisteminin de yer alacağı yeni anayasayı referanduma götürebilmenin altyapısını hazırlamak için sahaya iniyor. Başkanlık sistemi halka anlatılacak. Yapılan araştırmalarda halkın başkanlık sisteminin ne olduğunu yeterince bilmediği tespit edildi. Muhalefetin "padişahlık", "diktatörlük" gibi eleştirilerine karşı AK Parti il il gezerek sistemi vatandaşa anlatma stratejisi belirledi. 

81 İLDE KONFERANSLAR

Süreç AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu Ar-Ge birimi tarafından organize edilecek. Önümüzdeki 4 aylık süreçte akademisyenler ve anayasa hukukçuları 81 ilde konferanslar verecek, başkanlık sistemini anlatacak. Halka başkanlık sistemini anlatacaklar arasında meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mustafa Şentop, AK Parti MKYK üyesi Osman Can gibi isimler de yer alacak. 

SOSYAL MEDYA VE İNTERNET ATAĞI

Ayrıca sanal alem üzerinden de propaganda yürütülecek. İnternet siteleri kurulacak, sosyal medya ağları üzerinden bilgilendirmeler yapılacak. Anketler düzenlenerek halkın başkanlıkla ilgili ne düşündüğü öğrenilecek.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan açıkladı, AK Parti düğmeye bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER