AK Parti vekilden skandal benzetme!

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay'dan, bütün kesimlerden tepki çekecek bir benzetme...

AK Parti vekilden skandal benzetme!

Dershanecilerin "terör örgütü müyüz, kumarhane mi işletiyoruz ki bizi kapatıyorsunuz" diyerek dershanelerin kapatılmasına tepki göstermesinin ardından AK Partili vekilden skandal benzetme geldi. AK Parti'li Atalay, eğitim yuvası olan dershaneleri, ülkeyi bölmeye çalışan ve hedefi için kan akıtan terör örgütüyle bir tuttu. Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre, AK Parti’li Orhan Atalay“Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu” dedi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay dershanelerin kapatılmasına ilişkin “Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu. Bir tür paralel yapılanma hâline geldi” ifadelerini kullandı. Orhan Atalay, “Bütün savaşlar barışla bitmiştir. Bu sorun da masada çözülür. Ortak bir yol mutlaka bulunur” dedi. Atalay, dershaneleri eğitim sistemindeki bir anormallik olarak tanımladı.

OKULLARI GÖRMEDİ DERSHANELERİ SUÇLADI!

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çocukların dershanelere gidemediğini başarı sıralamasında hep alt seviyede kaldıklarını iddia eden Atalay, okulların durumunu görmezden gelerek dershanelerin 'eğitimde eşitsizliğe' yol açtığını savundu.. 

Orhan Atalay şunları söyledi; “Dershaneler bir sonuçtur. Bir sebep değildir. Önce sınav sisteminin değiştireceksiniz. Öğrenciler ilköğretimde, lisede nasıl bir sınav sisteminden geçiyorlarsa üniversitelere de aynı sınav sistemi ile girmelidirler. Bunu Meclis’teki komisyon toplantısında Bakan’a da ilettim. ‘Çocukların testmatik durumdan çıkarılması gerekir’ dedim. Ancak bakan bunun için (ÖSYM’den gelen cevaba göre) iki yıla ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘Zaman yok’ dedi” 

"BÜTÜN SEKTÖRÜ KARŞINIZA ALIYORSUNUZ"

Atalay, “Dershaneyi kapatmak, sorunu ortadan kaldırmıyor. Dershaneler ihtiyaç olmayacak bir sınav sistemi getirilsin, sonra dershaneler kaldırılsın. Dershane sorunu uzun süredir vardı. Ancak işin siyasi boyutu olduğu için ertelenmişti. Ertelene ertelene problem büyütüldü. Türk eğitim sisteminin gerçeği, dershaneler bir sektör hâline geldi. Değiştirmeye çalıştığınızda ise bütün sektörü karşınıza alıyorsunuz. Dolayısıyla cemaati karşınıza alıyorsunuz” dedi.

<< Önceki Haber AK Parti vekilden skandal benzetme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER