AK Parti kendi teklifini reddetti!

Meclis'te geceyarısı torba kazası yaşandı. AK Partili vekiller yanlışlıkla bir maddeyi reddetti.

AK Parti kendi teklifini reddetti!

AK Parti’nin hazırladığı kanun tasarısında yer alan “taşradaki sağlık personellerinin özlük hakları” ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun maddesi AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Söz konusu maddeye muhalefetin “kabul” oyu verdiğini gören AK Partili vekiller toplu olarak “ret" oyu kullandı. Durumu fark eden milletvekillerinin itirazları üzerine, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut maddenin reddedildiğini, yapacak bir şeyin olmadığını söyledi. 

Bunun üzerine iktidar partisi milletvekilleri Yakut'un oylamadan önce "madde" değil "önerge" dediğini iddia etti. İtirazların sürmesi üzerine Yakut, birleşime ara vererek tutanakları inceledi. Tutanakları okuyan Yakut, maddenin reddedildiğini yineledi. Genel kurul süreci tamamlanmadan reddedilen maddeyle ilgili yeni bir formül aranıyor.

Vatan'da yer alan habere göre 2008 yılında da Sosyal Güvenlik Yasası’nın TBMM’deki görüşmeleri sırasında benzer bir olay yaşanmıştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın sunduğu evli ve çocuklu SKK emeklilerine maaş bağlama kat sayısı alt sınırını yüzde 40'a çıkaran önergeye CHP’liler kabul oyu verince AK Partililer ret oyu kullanmıştı.
<< Önceki Haber AK Parti kendi teklifini reddetti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER