Polis koleji öğrencilerinden ibretlik başarı!

Mezuniyetlerine iki ay kala kapıya konulan Polis Koleji öğrencilerinden LYS'ye girenlerin tamamı üniversiteye girmeyi başardı. Yüzde 70’i tıp ve hukuka yerleşti.

Polis koleji öğrencilerinden ibretlik başarı!

Me­zu­ni­yet­le­ri­ne iki ay ka­la tas­dik­na­me ve­ri­le­rek ev­le­ri­ne gön­de­ri­len 2 bin 200 po­lis ko­le­ji ve aka­de­mi­si öğ­ren­ci­si Li­sans Yer­leş­tir­me Sı­na­vı­’n­da (LYS) bü­yük ba­şa­rı gös­ter­di. 

Ba­şa­rı el­de eden öğ­ren­ci­ler ter­cih­le­ri­ni tıp ve hu­kuk fa­kül­te­le­rin­den ya­na kul­lan­dı. Po­lis ol­ma ha­ya­li ku­ran ki­şi­le­rin mec­bu­ri­yet­ten nor­mal li­se­ye git­ti­ği­ni be­lir­ten Po­lis Ko­lej­le­ri Me­zun­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Mus­ta­fa Öz­gen, "Ama öğ­ren­ci­ler­den çok şü­kür boş­ta ka­lan ol­ma­dı. Yüz­de 70'i hu­kuk ve tıp ka­zan­dı" de­di.

PO­LİS OL­MAK İS­Tİ­YOR­LAR

Öz­gen şöy­le de­vam et­ti: "Bu ço­cuk­lar ha­la po­lis­li­ği is­ti­yor. Po­lis ko­le­ji öğ­ren­ci­le­ri gö­zü üni­for­ma­la­rın­da. Oku­ma az­mi on­la­rı yıl­dır­ma­dı. Ama asıl is­tek­le­rin­den uzak."  Öz­gen, ara sı­nıf öğ­ren­ci­le­ri­nin ise nor­mal li­se­de eği­ti­me de­vam et­ti­ği­ni di­le ge­tir­di.

YAZIK?EDİLİYOR BU?ÇOCUKLARA

Aka­de­mi­de­ki öğ­ren­ci­le­rin du­ru­mu­na da de­ği­nen Öz­gen, bu öğ­ren­ci­le­rin açık öğ­re­ti­me ka­yıt yap­tı­rıl­dı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, iş­let­me, ka­mu yö­ne­ti­mi ve ik­ti­sat bö­lüm­le­ri­ni is­te­me­ye­rek oku­duk­la­rı­nı an­lat­tı. Öz­gen, "İde­al­le­ri ol­ma­yan bir şe­yi zo­run­lu­luk­tan oku­yor­lar. Ya­zık bu ço­cuk­la­ra" ifa­de­si­ni kul­lan­dı.

AYM iPTAL ETSiN

Ko­nu­nun Ana­ya­sa Mah­ke­me­si'ne (AYM) ta­şın­dı­ğı­nı dik­kat çe­ken Öz­gen, ip­tal ka­ra­rı çık­ma­sı­nı bek­le­dik­le­ri­ni ifa­de et­ti. İp­tal ka­ra­rı­nın yüz­ler­ce gen­ce umut ola­ca­ğı­nı be­lirt­ti. Öz­gen, "AYM ip­tal eder­se umut­lar ye­ni­den ye­şe­re­cek ve öğ­ren­ci­ler ide­al­le­ri­ne ko­şa­cak. İp­tal ola­ca­ğı­na inan­cı­mız tam" açık­la­ma­sı­nı yap­tı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Polis koleji öğrencilerinden ibretlik başarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER