Polatlı'da UMEM Beceri Kursları'nın 7.si açıldı


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Polatlı Ticaret Odası'nın destekleriyle açılan UMEM Beceri-10 (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) eğitimlerinin 7.si geçtiğimiz gün başladı. Gaz Altı Kaynakçılığı kursu açılışına, Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bozdağ, Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı İhsan Dinçer, Bayraktar Dalar ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bozdağ, "Polatlı Ticaret Odası Yönetimi olarak 2015 yılında 7. Meslek edinme kursunu açıyoruz. Kaybedeni olmayan bu kurslar ile hem işçi, hem işveren hem de okullarımız kazanmaktadır. Yoğun talep üzerine Gaz Altı Kaynakçılığı kursunu bu sene 2. defa açıyoruz. İstihdama büyük ölçüde katkı sağlayan kurslarımız sayesinde 2015 yılında 100 kişiyi iş sahibi yaptık. Biz Polatlı Ticaret Odası olarak kaybedeni olmayan meslek edindirme kursları açmaya devam edeceğiz. İş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı odamızın kurslarını takip etmeye davet ediyoruz. Paydaşlarımız olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İşkur İlçe Şube Müdürlüğü'ne ve odamız proje personellerine teşekkürlerimi borç bilirim." dedi.

Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı İhsan Dinçer ise "Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. UMEM Beceri-10 eğitimleri kalifiye eleman yetişiyor ve istihdam ediliyor. Kursiyerler okul eğitimi süresine 25 TL, Staj eğitiminde ise 38,5 TL alacaklardır. Eğitim boyunca kursiyerlerin sağlık sigortaları yine program kapsamında yapılacaktır. Kısaca bütün taraflar açısından büyük bir avantaj sağlayan projede yer almaktan çok memnunuz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Polatlı'da UMEM Beceri Kursları'nın 7.si açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER