Pak Medya İş: Çizgi filmlerden bile korkan bir iktidar var

Pak Medya İş: Çizgi filmlerden bile korkan bir iktidar var

Pak Medya İşçileri Sendikası (Pak Medya İş) Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Türkiye'nin cebren ve hile ile sürüklendiği 1 Kasım seçimleri yaklaşırken, özgür medyaya seçim ayarlı sansürün arttığını belirterek, "Bugün ülkemizde Caillou'dan, Niloya'dan, Can ve arkadaşlarından korkan bir iktidar vardır. İktidar ve destekçileri, çizgi filmden korkar hale geldiyse, sona yaklaşmışlar demektir." dedi.

Digitürk'ün bağımsız televizyon kanallarını platformdan çıkarmasını kınayan İsmail Topcuoğlu açıklamasında, bir iktidarın, Irmak TV gibi halkı dini konularda bilgilendirici yayınlar yapan bir televizyon kanalını sansürlemekten muradının ne olabileceğini sordu ve "Yumurcak TV, sadece ve sadece çocuklara çizgi film yayınlayan bir kanal. Bugün ülkemizde Caillou'dan, Niloya'dan, Can ve arkadaşlarından korkan bir iktidar vardır. İktidar ve destekçileri, çizgi filmden korkar hale geldiyse, sona yaklaşmışlar demektir." ifadesini kullandı.

TV EKRANINI SANSÜRLEMEK, ÖZGÜR MEDYAYI YOK ETMEYE YÖNELİK DE AHLAKİ OLMAYAN BİR İŞGÜZARLIKTIR

Topcuoğlu, kamusal dijital platform hizmeti sunan Tivibu'nun ardından, Digitürk de bağımsız yayın yapan televizyon kanallarını sansürleme kervanına katıldığını ve Samanyolu TV, Bugün TV, S Haber, Kanaltürk, Irmak TV ve Yumurcak TV'yi platformdan çıkardığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Yediden yetmişe her yaş grubuna hitap eden bunca televizyon ekranının hiçbir suç işlemediği halde sansürlenmesi, toplumun haber alma özgürlüğüne ve yayın tercih etme hakkına darbe, özgür medyayı yok etmeye yönelik de ahlaki olmayan bir işgüzarlıktır. Sansürcü Digitürk'ü ve onu bu karara sevk edenleri şiddetle kınıyoruz.
Bu platforma üye olan 2 buçuk milyonu aşkın insan, platform kapsamındaki yayın kuruluşlarını izleyebilmek için üye olmuştur. Bu nedenle, kimi kanalların keyfi şekilde listeden çıkarılması ticari ahlaka aykırı bir davranış olduğu kadar abonelere de ağır bir saygısızlıktır. Buradan, bu platforma üyeliği bulunan bütün insanları, demokrasi adına, özgürlükler adına, hukuk adına üyeliklerini iptal ettirmeye çağırıyorum."

'DİGİTÜRK, 'HAVUZLAŞARAK' İKTİDAR MEDYASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR'

Digitürk'ün, ne yazık ki ülkede son yıllarda çokça örneğine rastlanan bir yöntemle el değiştirtilmiş bir yayın platform olduğuna işaret eden Pak Medya İş Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, şöyle devam etti: "Önce el konularak TMSF bünyesine alınmış, ardından da Katarlı bir medya şirketine satılmıştır. Bu işlemden geçen medya kuruluşlarının neredeyse tamamı, süreç içerisinde 'havuzlaşarak' iktidar medyasına dönüşmüştür.
Bu dönüşümün dışında kalan medya kuruluşları, dozu her geçen gün artan iktidar baskıları ve sansür uygulamalarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bağımsız televizyon ekranlarının özellikle 1 Kasım seçimleri yaklaşırken haksız ve hukuksuz şekilde karartılması, siyasi iktidar ve onun etrafında oluşmuş çıkar gruplarının yaşadığı büyük korku ve paniğin bir yansımasıdır. Bu korku, bir yandan iktidarı kaybetme bir yandan da işledikleri suçların ve yaptıkları usulsüzlüklerin, hukuksuzlukların hesabını vermek zorunda kalma korkusudur. Ama korkunun ecele faydası yok. Antidemokratik ve keyfi şekilde bütün özgür ekranları karartsanız, bütün gazeteleri kapatsanız, internet ve sosyal medyayı yasaklasanız, muhalif olan herkesi hukuksuz şekilde tutuklasanız, sadece ve sadece suçlarınıza yeni suçlar eklemiş, sonunuzu da hızlandırmış olursunuz." CİHAN
<< Önceki Haber Pak Medya İş: Çizgi filmlerden bile korkan bir iktidar var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER