Gebze Ticaret Odası'ndan Hopa ziyareti


24 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen sel felaketinde yaşanan acıları paylaşmak ve felaketin izlerini yerinde gözlemlemek için Gebze Ticaret Odası (GTO) ilçeyi ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler'in yanı sıra GTO Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu üyelerinden oluşan 11 kişilik misafir heyet, Hopa TSO Yönetim ve Meclis üyeleri tarafından ağırlandı. Program, sel felaketinde can kaybının yaşandığı Sugören ve Yoldere köylerinin ziyaretiyle başladı. Su baskını ve heyelan nedeniyle yıkılan ve büyük hasar gören evler yerinde incelenirken, Yoldere köyünde can kaybı yaşayan Miraç Gedik ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu. Gedik ailesine can kaybından dolayı duydukları üzüntüyü ileten GTO Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindekiler, tüm Hopa halkının acısını paylaştıklarını ve yaraların sarılması için desteklerini sunacaklarını ifade etti.

Daha sonra Hopa TSO'da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'na katılan Gebze heyeti, sel felaketini yaşayan Hopa'nın her zaman yanında olduklarını tekrar vurguladı. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek misafir heyete ilçe ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Bu zor günlerde sergiledikleri dayanış ruhunun son derece önemli olduğunu ve maddi ve manevi desteklerinin Hopa için çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Hopa TSO tarafından sürdürülen projelerden bahseden Osman Akyürek, Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Hopa-Batum Demiryolu Projesi ve Kruvaziyer Turizmi Projeleri hakkında yapılan çalışmaları anlattı. OSB konusunda daha önce Gebze ziyaretinde bulunan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek'in telefon görüşmesi yapmasına aracı olan Çiler, bakanın Hopa'da OSB kurulması yönünde çalışmaların süratle yapıldığı bilgisini müjdeledi. GTO Başkanı Çiler, OSB konusunda Hopa'ya destek vermekten mutluluk duyacaklarını ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Hopa Limanı'nı ziyaret eden heyet HOPAPORT Liman Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından karşılandı. Liman hakkında sunum gerçekleştirilirken Limanın ilçe adına ne derece önemli olduğunu vurgu yapıldı. HOPAPORT ile HOPA TSO tarafından ortak yürütülen projelere de değinilen toplantı sunumun tamamlanması ardından sona erdirildi.

Hopa TSO Yönetimi ile birlikte Hopa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakamın yaşanan felaketin boyutları ve yaraların sarılması için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaştığı görüşmede GTO Yönetim Kurulu Başkanı Çiler, yaşanan acıları paylaştıklarını bir kez daha vurguladı. Gerçekleşen görüşmenin ardından GTO Heyeti Hopa'dan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Gebze Ticaret Odası'ndan Hopa ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER