Oltu'da kadına şiddetin önlenmesi eğitimi düzenlendi


Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından Oltu'da kadına yönelik şiddet konulu seminer düzenlendi.

ŞÖNİM Müdürü Kerim Kunt, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği açılan ŞÖNİM'in, şiddet olgusunun nedenleri, varlığı ve sonuçlarıyla tek elden ve çok yönlü mücadele edilebilmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kunt, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çalıştıklarını ifade etti. Şiddet mağdurlarının rehabilitasyonu ve topluma yeniden kazandırılmaları için çeşitli projeleri uygulamaya soktuklarını kaydetti. Kunt, çalışmalarını 'tek kapı' sistemi ile 7 gün 24 saat esasına göre yürüttükleri ŞÖNİM'de kadının ekonomik, psikolojik, hukuki ve sosyal olarak güçlendirilmesine odaklı faaliyetler yürütüldüğünü dile getirerek, "Şiddeti önleme ve izleme merkezi kadına şiddetin önlenmesi bakımından bilinçlendirme ve yönlendirme, korunan kişilere destek sağlanması bakımından mağdur desteği ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra şiddet uygulayana yönelik rehabilitasyon ile mağdurların topluma entegrasyonunu sağlayıcı tedbirleri geliştirme görevleri de bulunuyor." dedi

Ardından da halk eğitim merkezinde çeşitli kurslarda eğitim gören kursiyerlere yönelik ve Kur'an kursu öğrencilerine yönelik aile içi iletişim semineri düzenledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Oltu'da kadına şiddetin önlenmesi eğitimi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER