Nakliye sektörünün sorunları tartışıldı

Nakliye sektörünün sorunları tartışıldı

Hopa'da nakliye sektörü temsilcilerinin son dönemde karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, Hopa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, T.C. Batum Başkonsolosluğu Gümrük Ataşesi Özay Kutlu, GTİ Sarp Müdürü Ali Durmuş, Sarp Gümrük Müdürü Ali Gökdemir, Sarp Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Cihan Çelik, Artvin Zirai Kontrol Müdürü Selim Işık, AK Parti Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven ve Oda Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ARİAD Başkanı Seçim Altınkaya ve ilçe nakliyecileri katıldı.

Toplantıda nakliyecilerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Gürcistan topraklarında karşılaşılan sorunlardan, gümrük sahasındaki uygulamalara ve cezalara kadar birçok önemli konunun değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yapan Hopa TSO adına Başkan Vekili Zekeriya Yalçın kısa bir açılış konuşması yaptı.

Daha sonra sözü alan Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, sorunun bir kısmının nakliyecilerden kaynaklandığını söyleyerek, gümrük sahasına evraklarını tamamlamadan gelen TIR'ların işlemcilerini saatlerce sahada beklemekte olduğunu ve bunun gecikmeye neden olduğunu sözlerine ekledi.

X-ray konusunda nakliyecilerden gelen sorular üzerine Sarp Gümrük Müdürü Ali Gökdemir, günlük 250 aracın taranmasının Bakanlık tarafından istendiğini vurguladı. Bakanlığa sunulan rapor sonucu bunun 130-140 araca indirildiğini anlatan Gümrük Müdürü, bu durumun araç giriş çıkış sayısındaki düşüşe minimum etki ettiğini söyledi.

Sarp Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Cihan Çelik ise yakıt sınırlamasında Bakanlığın belirlediği sınırın üzerindeki miktar için ceza kesmek zorunda olduklarını bu durumda gümrük yetkililerinin yapabileceği hiçbir şey olmadığını ifade etti.

Söz alan T.C. Batum Başkonsolosluğu Gümrük Ataşesi Özay Kutlu, Gürcü parklarında bekletilen Türk TIR'ları için uzun süredir çözüm arayışı içinde olduklarını kaydetti. Kutlu, 2 TIR parkı olmasının büyük sorun teşkil etmesi nedeniyle TIR parkı sayısını 1'e indirerek devlet kontrolüne alınması yönünde çalışmaların sürdüğünü bunun başarılması sonucunda Gürcü TIR parklarında Türk araçlarının bekletilmesinin engelleneceğini dile getirdi.

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan kendi tespitlerini ve çözüm önerilerine yönelik fikirlerini toplantıda paylaştı.

Toplantı sonunda tüm yetkililerin ve nakliye sektörü temsilcilerinin çözüm konusunda üzerine düşeni harfiyen yerine getirmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı. Gümrük sahasındaki işleyişin takip edilmesi ve TIR'ların düzeninin sağlanması konusunda iş takibi yapması için iki görevli atanmasının faydalı olacağı üzerine fikir birliği sağlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Nakliye sektörünün sorunları tartışıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER