Nüfus artarken tarım alanları azalıyor


Tarım ve Hayvancılık Sektörünü buluşturan Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. 13 – 17 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara bu yıl 300 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Almira Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, nüfusun artmasına rağmen kullanılabilir tarım arazı alanın azaldığını söyledi. Tarım topraklarının her geçen gün yok edilmesine tepki gösteren Yaslıoğlu, dünyada bir milyar insanın açlık çektiğini hatırlattı. Yaslıoğlu, son yıllarda kişi başına düşen tarım arazisi gelişmiş ülkelerde yüzde 14 azalırken bu rakamın gelişmekte olan ülkelerde yüzde kırka çıktığına dikkat çekti.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Nafiz Kaya da Bursa'nın dünya standartlarında ürün yetiştirdiğini söyledi. Armut ve şeftaliyi ihraç eden Bursa'nın Türkiye'nin salça ihtiyacının da yüzde 65'ini karşıladığını bildirdi. Dağ köylerinde organik tarım yapıldığına dikkat çeken Kaya, Bursa'nın tarım alanında birçok şehirden çok daha ileri bir boyutta olduğunu vurguladı.

Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İsmail Anıl, fuar solanlarının yetersizliğinden şikâyet etti. Birçok firmanın dışarıda kaldığını bildiren Anıl, organizasyonun hayvancılık ayağının da eksik kaldığına dikkat çekti.

Sektör ve fuarın durumu ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de şu bilgileri verdi: "Geçen yıl düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 25 ülkeden 526 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 268.125 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuarlar, ziyarete açık olduğu günlerde katılımcı firmalarımızın yaptığı yaklaşık 500 milyon TL tutarındaki satış sektöre büyük moral verdi. Bursa dışından gelen yaklaşık 123.000 ziyaretçi ise otellerde konaklayıp, restaurantlarda yemek yiyip alışveriş yaparak şehir ekonomisine önemli katkılar sağladı."
CİHAN
<< Önceki Haber Nüfus artarken tarım alanları azalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER