MHP, Erdoğan'ın o sözlerini yargıya taşıdı

MHP, çözüm sürecinde sorumluluğu olan isimler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

MHP, Erdoğan'ın o sözlerini yargıya taşıdı

Başvuruyu, MHP adına Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve parti avukatı yaptı. 22 sayfalık dilekçede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yargılanması için gerekli işlemlerin başlatılması istendi. Çözüm sürecinde önemli roller üstlenen eski İçişleri bakanları Beşir Atalay ve Efkan Ala ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hakkında fezleke düzenlenmesi talep edildi. Sorumluluğu bulunan vali ve kamu görevlileri hakkında ise kamu davası açılmasının gerektiği vurgulandı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, adliye çıkışında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözlerine, 14 Mayıs 2013'te yaptıkları suç duyurusunun, 1 Mayıs 2014'te takipsizlikle sonuçlandığını hatırlatarak başladı. Daha önce yaptıkları başvurunun ‘isnat edilen suçların oluşmadığı' gerekçesiyle reddedildiğini belirten Büyükataman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.” ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “PKK çözüm sürecinde silahlanmış.” itiraflarıyla suçun oluştuğunu söyledi. 


Çözüm sürecinde PKK'ya taviz verildiğine yönelik beyanların AKP'li bakan, milletvekili ve danışmanlar tarafından defalarca dile getirildiğini anlatan Büyükataman, “Şimdi isnat edilen suçların unsurları oluşmuş mudur? Suç unsurlarının oluşması için daha ne olmalıydı? Ülkemizin bir bölümünde ayrı bayrak ve tel örgülerle belirlenmiş sınırlar mı oluşmalı? Yoksa binlerce askerimiz daha mı şehit olmalıydı? O gün verilen takipsizlik kararında siyasi bir baskı unsuru oluşmuşsa bunun da hesabı günü geldiğinde yine adil Türk yargısı tarafından sorulmalıdır. Bugün sorulmuyorsa biz meselenin takipçisi olmaya devam edecek ve bir sonraki dönem yeniden soracağız.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber MHP, Erdoğan'ın o sözlerini yargıya taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER