Meydan manşetten sordu

Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın, müvekkiliyle ile ilgili yeni kumpas kurulduğunu açıkladı.

Meydan manşetten sordu

Günaydın, “Tahşiye davasında Dumanlı’yı tutuklayamayanlar yine iftiralara sarılıyor” dedi. Bu davanın iddianamesinde de müvekkili hakkında suç delili bulunmadığı için aleyhinde iddianame düzenlenmediğini de vurgulayan Günaydın, “Neden ‘takipsizlik kararı’ yazılmamaktadır. Ekrem Dumanlı hakkında yeni bir iftira süreci mi başlatılmak istenmektedir” diye sordu.

TAHŞİYE DAVASI UYDURMADIR
Avukat Hasan Günaydın, Tahşiye davasının uydurma bir dava olduğunu, kanaatince adı geçen tüm sanıkların adil bir yargılama yürütüldüğünde kesin beraat edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Anadolu Ajansı’nın dün geçtiği bir habere göre müvekkilim Dumanlı’nın da dahil edildiği Tahşiye ile ilgili soruşturmada iddianame hazırlandı. Bu iddianamede Dumanlı’nın ismi yer almıyor. Müvekkilim sanık listesinde de değildir. Ancak AA’nın, Dumanlı hakkında tefrik kararı verildiği yani ayrıldığı şeklindeki haberi, kamuoyunda zihinlerde karışıklığa yol açtığı gibi hukukçuları da endişeye sevk etmiştir. Çünkü, ‘ceza muhakemesi kanununa göre soruşturma sonunda ya dava açılır ya da takipsizlik kararı verilir.’ CMK’da bu iki karardan biri dışında üçüncü bir hukuki yol bulunmamaktadır. Bu durumda Ekrem Dumanlı hakkında dava açmaya yeterli delil bulunmadığına göre savcılık makamı derhal kovuşturmaya yer olmadığına karar vermelidir.”

'NEDEN TAKİPSİZLİK KARARI YAZILMIYOR'

Günaydın, Ekrem Dumanlı hakkında soruşturma aşamasının sona erdiğini, bu durumda Dumanlı’nın şüpheli ya da sanık olmadığını belirterek şöyle konuştu: “O halde neden derhal ‘takipsizlik kararı’ yazılmamaktadır. Yasaya aykırı bu durumla ne amaçlanmaktadır. Ekrem Dumanlı hakkında yeni bir kumpas mı hazırlanmaktadır? Bir yerlerde Sayın Ekrem Dumanlı hakkında yeni bir iftira süreci mi başlatılmak istenmektedir. 


Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber Meydan manşetten sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER