Mevlana Üniversitesi eski çalışanlarına operasyon

Hizmet Hareketi'yle ilişkili kurumlara yönelik soykırım operasyonları devam ediyor. AKP eliyle bu kez Konya'da bulunan Mevlana Üniversitesi'nin çalışanlarına yönelik operasyon başlatıldı. 15 Temmuz Darbe Tiyatrosu'ndan sonra kapatılan üniversitelerin hakkında operasyonlar sırayla devam ediyor. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 27 şüpheliden 20'si yakalandı. Kısa süre önce de İstanbul'da bulunan Süleymanşah Üniversitesi eski çalışanları ve akademisyenleri gözaltına alınmıştı.

SHABER3.COM

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Hizmet Hareketi ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve kapatılan Mevlana  Üniversitesinde çalışmış 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen  adreslere düzenlediği operasyonda 20 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında, üniversitenin hastanesinde çalışan bazı doktor ve hemşirelerin de bulunduğu şüpheliler, Konya eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. 

Adreslerinde bulunamayan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
<< Önceki Haber Mevlana Üniversitesi eski çalışanlarına operasyon Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER