Merkel: Yahudi yerleşimleri iki devletli çözüme zarar veriyor


Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'da kurmaya devam ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin iki devletli çözüme zarar verdiğini söyledi.

Dün akşam İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Angela Merkel, mevkidaşından yerleşim birimleri ile ilgili siyasetini gözden geçirmesini istedi. Merkel, "Bunlar hakkında çok kereler olumsuz görüşümü bildirmiştim. Şimdi bölgedeki gerginliği düşürmek için mümkün olan her şeyi yapma gerekiyorsa, tüm taraflar katkıda bulunmalı." sözleriyle İsrail'e çağrıda bulundu.

Vatandaşlarını korumanın İsrail için bir yükümlülük olduğunu da belirten Merkel, Filistinlilerden de teröre destek anlamına gelebilecek her türlü davranışı kınamasını istedi.
Netanyahu ise tüm olayların kökeninde Filistin tarafının kışkırtması olduğunu belirterek, bu olayların sorumlusunun kendileri olmadığını savundu.

Filistin'deki son gerginlik, geçtiğimiz ay 'ibadet etmemeleri şartıyla' Yahudilerin de Harem-i Şerif bölgesini ziyaret etmelerine izin verilmesiyle başlamıştı. Çatışmaların artması üzerine Filistinliler, İsrail askerleri ve polisi ile yasadışı yerleşimcilere bıçaklı saldırılar düzenliyor. Bu şekilde 10 İsrailli ölürken, katledilen Filistinli sayısı ise 48. İsrail, öldürülen Filistinlilerin 27'sinin saldırganlar olduğunu iddia ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Merkel: Yahudi yerleşimleri iki devletli çözüme zarar veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER