"Doğalgaz bağlanmayan binlerce konutta yaşayanlar soğuğa mahkum edildi"


CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili ve Levent Gök, kazı için süre uzatımı verilmeyen binlerce konuta doğalgaz bağlantısı yapılmadığını bu konutlarda yaşayan yurttaşların bu kışı soğukta geçirmeye mahkum edildiklerini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Levent Gök, "Ankara'da inşaatları bitirilen konutlar için, doğalgaz bağlantılarını temin etmek amacıyla prosedüre uygun olarak Başkent Doğalgaz Anonim Şirketine kazı talebinde bulunulduğu halde gerekli kazı izni verilmediğinden yüzlerce bina kışa doğalgazsız girecektir." dedi.

CHP'li Gök bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu:

"Başkent Doğalgaz'a, doğalgaz bağlantısı sağlamak üzere kazı izni almak için yapılan başvuru sayısı nedir?

Başvurular kaç binayı ve nüfus olarak kaç yurttaşı kapsamaktadır?

Doğalgaz bağlantısı yapılacak binalara bağlantı yapmak üzere gereken kazılar için Ekim ayı sonuna kadar süre uzatımı isteyen talepler niçin olumlu karşılanmamıştır? Hangi makam kazı izni vermemiştir? Gerekçesi nedir?

İdari izin uygulamasıyla süresi uzayan geçtiğimiz bayram tatili boyunca kazı yapılmasına izin verilmediği iddiası doğru mudur?

Kazı izni verilmediği için konutuna doğalgaz bağlantısı yaptıramayan vatandaş sayısı ilçeler itibariyle nedir? Bu yurttaşlar sert geçeceği tahmin edilen bu kış nasıl ısınacaklardır?

Mağdur edilen bu konumdaki binlerce yurttaşın mağduriyetini gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Yurttaşların mağduriyetine neden olan şirket hakkında bir işlem yapacak mısınız?" CİHAN
<< Önceki Haber "Doğalgaz bağlanmayan binlerce konutta yaşayanlar soğuğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER