Melek Çetinkaya Hollanda devlet televizyonu NOS’ta: O evladının hakkını arayan tutuklu bir anne

15 Temmuz darbe teşebbüsünün akabinde müebbet hapis cezası alan askeri okul öğrencisi oğlu Furkan Çetinkaya'nın hakkını arayan Melek Çetinkaya’nın tutuklanması Hollanda devlet televizyonu NOS’ta gündeme geldi.

Melek Çetinkaya Hollanda Devlet Televizyonu NOS’ta

Hollanda devlet televizyonu NOS, "Eenvandag" programında 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün olduğu gece yaşananlarla ilgili olarak askeri okul öğrencilerinin “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılandığını dava ele alındı. 

259’u hava harp okulu, 26’sı kara astsubay meslek yüksek okulu, 70’i de kara harp okulu olmak üzere toplamda 355 öğrenciye müebbet hapis cezası verildiğini belirtildi.

MELEK ÇETİNKAYA'NIN EYLEMLERİ EKRANA TAŞINDI

Askeri okul öğrencilerinin adil yargılanması için dört yıldır eylem yapan anne Melek Çetinkaya’nın eylemleri ekranlara taşındı. 

Tr724'ten Basri Doğan'ın haberine göre öğlu Furkan Çetinkaya’ın serbest bırakılması için tek başına direnen Melek Çetinkaya’nın Akit TV’de ifade ettiği sözlerden sonra tutuklandığı kaydedildi. 

Çetinkaya’nın, ”Hiçbir askeri öğrenci ya da er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu? Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?” dediği aktarıldı.


"HAKLI BİR EYLEM TERÖRİST  EYLEM OLARAK GÖSTERİLDİ"

NOS’ta "Eenvaandag" programına bir yıl aradan sonra ikinci defa konuk olan eski Albay Halis Tunç, Melek Çetinkaya’nın oğlunun hapisten çıkarılması için sokaklarda eylem yapmasının haksızlıklara karşı mücadelesinin gayet normal olmasına rağmen, hakkında soruşturma başlatılarak, tutuklandığını söyledi. 

Tunç, “Bir ev kadınının haklı bir eylemini terörist bir eylem olarak gösterilerek tutuklandı.” dedi.
<< Önceki Haber Melek Çetinkaya Hollanda devlet televizyonu NOS’ta: O... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER