Meclis Başkanı Yılmaz, Suriye'ye yardım TIR'ını uğurladı

Meclis Başkanı Yılmaz, Suriye'ye yardım TIR'ını uğurladı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Ne mutlu ki böyle bir milletin bireyiyim; 2.5 milyon Suriyeliyi kabul etmiş ve bir of bile demiyor" dedi.

Yılmaz, Sivas'ta Ravza Derneği'nin organize ettiği ve Suriye'ye götürülmek üzere toplanan yardımları ulaştıracak TIR'ı uğurlama törenine katıldı. Kent meydanında birlik ve beraberlik üzerine yapılan duanın ardından konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi;

"2.5 milyon Suriyeliye bakıyor ve milletimizden 'konforum bozuldu, rahatım kaçtı' diyen tek bir fert bile yok. Ama 28 Avrupa ülkesi 120 bin Suriyeliyi paylaşmak için bir araya gelip ortak bir karar çıkartamıyor. Allah'a hamdolsun, gönlü zengin, Ensar ruhunu yaşatan bir milletin bireyleriyiz. Kardeşiz demek kolay ama kardeş olmanın gereğini de yapmak lazım. İşte bugün burada kardeş olmanın gereği yapılıyor. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki Sivaslıyım ve böyle kardeşlerimin hemşerisiyim. Ne mutlu böyle bir milletin bireyiyim, 2.5 milyon Suriyeliyi kabul etmiş ve bir of bile demiyor."

CİHAN
<< Önceki Haber Meclis Başkanı Yılmaz, Suriye'ye yardım TIR'ını uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER