MEB, 12 ilde 13 adet EBA Stüdyosu yapım ihalesi açtı


MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 'Eğitimde Fatih Projesi' kapsamında 12 ilde 13 adet EBA Stüdyosu yapımına ilişkin ihale detayları açıklandı. İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilmeyecek, yabancılar katılamayacak.

07 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Eğitimde Fatih Projesi kapsamında yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine dair yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca açık usulü ile yapılacak ihaleye göre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde iş yeri teslimine karşılık gelmek üzere okul listeleri İdare tarafından yükleniciye verilecek. Yüklenici taahhüdünü işe başlama tarihinden itibaren 120 gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorunda.

İhaleye konsorsiyum olarak teklif verilmeyecek. İş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunlu olacak.

İsteklinin ilan tarihinden geriye doğru son 15 yıl içinde iş deneyimini gösteren yapım işleri ile ilgili yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında istekli tarafından ilk teklif ettiği bedelin yüzde 25' inden az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması gerekiyor.

İş ortaklığında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının en az yüzde 80'ini, diğer ortakların her birinin ise, istenen asgari iş deneyim tutarının en az yüzde 20'sini sağlaması zorunlu. Ancak ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde ettiği iş deneyim belgesi sunulması halinde pilot ortak ve diğer ortakların her birinin birinci cümledeki oranlara göre asgari iş deneyim tutarını sağlaması koşulu aranmayacak.

İhale dokümanı MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adresinden bedelsiz olarak görülebilecek. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, idarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunlu. İhale doküman bedelinin MEB Merkez Saymanlık Müdürlüğü'ne yatırılmasını müteakip MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığından 5 bin TL karşılığında satın alınabilecek.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde yapılacak ihaleye 30 Aralık 2015 tarihi saat 11.30'da kadar teklif verilebilecek. İstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verecekler, ihale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacak.

Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 takvim günü. İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 1'inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler. Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmek zorunda. Bu tarih, 29 Mayıs 2016 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber MEB, 12 ilde 13 adet EBA Stüdyosu yapım ihalesi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER