Mardin şehitleri gözyaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

Mardin’de, Diyarbakır karayoluna teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

samanyoluhaber.com


Diyarbakır Karayolunda, dün öğlen saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar İslam Akyüz, Fehmi Altuntaş ile şehit Jandarma Er Yunus Kaymak için Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında tören düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Yaman, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehit naaşlarının alana getirilmesi ile başlayan tören, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. 

Törende silah arkadaşları adına konuşan Piyade Binbaşı Çağlar Şimşek, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturma maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi.

Konuşmadan sonra dua edildi helallik istendi. Daha sonra, şehit Altındaş'ın naaşı Niğde'ye, şehit Akyüz'ün naaşı Adana'ya ve şehit Kaymak'ın naaşı da Ordu'ya toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
<< Önceki Haber Mardin şehitleri gözyaşlarıyla memleketlerine uğurlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER