Manavgat Belediyesi, su sporları hizmetlerini şirket üzerinden verecek


Antalya'nın Manavgat Belediyesi, ilçede bir çok alanda etkin hizmet vermek için limited şirket kurdu.

Manavgat Belediye Meclisi olağan mayıs ayı toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 10 gündem maddesi karara bağladı. 7 gündem maddesi de görüşülmek üzere komisyona sevk edildi. Manavgat Belediyesi'nin giderler toplamının 249 bin 916 lira olduğu denetim komisyonunda da oy birliğiyle geçtiği ifade edildi. 111 Sayılı Memur Dolu Kadro Derece değişikliğine bağlı Manavgat'ta 24 zabıta derece kazandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede halk yararına daha etkin hizmet verebilmek için şirket kurduklarını söyledi. Yasalara göre belediyenin bedelsiz hibe yoluyla da bir şirketi alabileceğinin altını çizen Sözen, Side Park İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi ortaklarına ait tüm hisselerinin bedelsiz hibe yoluyla Manavgat Belediye Başkanlığı'na devri konusunda görüşme yaptıklarını, meclisten de yetki almak için gündeme getirdiklerini kaydetti.

Manavgat'ta yapılacak yat limanı ve çekek yeri ve turizm şehrindeki su sporları işletmelerinde Manavgat Belediyesi'nin her zaman dahil edilmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Sözen, limited şirketini yasal prosedürlerini kısa sürede yerine getirdikten sonra önümüzdeki günlerde Özel Çevre Kurumu(ÖÇK) alanındaki su sporlarının işletim haklarıyla ilgili ihalelere katılacaklarının altını çizdi.

Manavgat'taki su sporları işletmelerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği(KHGB) bünyesindeki bir dernekle götürüldüğünü belirten Sözen, "ÖÇK bölgesinde önümüzdeki günlerde açılacak su sporları ihalelerine katılmak istiyoruz. Biliyorsunuz sahillere belediye olarak hizmet veriyoruz. Kurum ve toplum menfaati uyuşursa buralarda ihalelere girmek istiyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Belediyesi, su sporları hizmetlerini şirket üzerinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER