KPSS soruşturmasında skandal tutuklama

KPSS soruşturmasında gözaltındaki isimlere yönelik hukuksuzluklar bitmek bilmiyor. Kanser riski taşıyan şüpheli kontrole götürülmedi. Olimpiyatlara öğrenci yetiştiren hoca, matematik sorusu şüphelisi yapıldı.

KPSS soruşturmasında skandal tutuklama

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada hukuksuzluklar bitmek bilmiyor.

Bugün'den Bilal Şahin'in haberine göre, hiçbir delil olmamasına rağmen 56 kişinin tutuklu yargılandığı soruşturmada, tutuklu yargılanan isimlerden M.Ç’nin karaciğerinde gözaltına alınmadan 7 ay önce kitleler tespit edildi.

TEŞHİS KONULACAKTI
Doktorlar M.Ç’nin hastalığına biyopsi yöntemiyle teşhis koyacaktı. Ancak 26 Mayıs’ta gözaltına alınan M.Ç. kanser riski taşımasına rağmen 8 Temmuz’daki MR çekimi ve kontrolüne izin verilmedi.

SINAVDA GÖZALTI
Hukuk öğrencisi H.K. ise üniversitede sınavdayken, sınıfa gelen polislerce gözaltına alındı. H.K’nın KPSS’den sonra girdiği bütün sınavlardan yüksek not aldığı öğrenildi.

SOMUT DELİL YOK
Öğretmenlik döneminde matematik olimpiyatlarına öğrenci yetiştiren H.K’nın tutuklanma gerekçesi matematik sorularında yüksek net yapması olarak değerlendirildi.Bakıma muhtaç ailesi olan H.K. somut delil olmamasına rağmen tutuklu yargılanıyor.

ANNESİ YOĞUN BAKIMDA
Soruşturmada tutuklanan T.V, annesini yoğun bakımda bırakmak zorunda kaldı. Kanser şüphesi taşıyan ve kalbi delik olan eşi ile yoğun bakımdaki annesini bırakarak cezaevine götürülen T.V. tutuklu olarak yargılanıyor.

İFTAR VE SAHUR VERİLMEDİ
Ramazan ayında gözaltına alınan H.D’ye iftar ve sahur yemeği verilmedi.İstanbul’da ikamet eden ve Ankara’da tutuklu bulunan H.D’nin ev faturaları otomatik ödeme talimatında olduğundan hesaptaki para polis tarafından ailesine bildirilmediği için ikamet ettiği evin elektriği kesildi.

Ailenin beyaz eşyaları da bozuldu. H.D’nin hayati tehlike taşıyan annesinin doktor raporu savcılığa bildirilmesine rağmen tutuklu yargılama devam ediyor.

AMELİYAT OLMALI
Çocuğu ameliyat olması gereken ve delilsiz yargılanan isimlerden F.Ö’nün tutuksuz yargılanma itirazları da reddedildi.
İki çocuğu bakıma muhtaç ve ruh sağlığı bozuk olan H.G. de tutuklu yargılanıyor.Çocukları için İstanbul Üniversitesi’nden iki defa ‘gözetim altında tutulması gerekir’ raporu verilmesine rağmen savcı sadece ikinci raporu dosyaya ekledi.
<< Önceki Haber KPSS soruşturmasında skandal tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER