Köylüler, Bodrum'daki rüzgar enerjisi sistemlerine karşı


CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, köylülerin Bodrum'daki rüzgar enerjisi sistemlerine karşı olduklarını açıkladı.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Demir, enerji anlamında yapılacak bu santrallerin turistleri kaçırdığını savundu. 74 bin rüzgar enerjisi santral projesi olduğunu dile getiren CHP Muğla Milletvekili, bunların 70 bin tanesinin Bodrum'da olduğunu ancak Bodrum'da iki tane tepe bulunduğuna dikkat çekti. Demir, daha sonra konuya ilişkin 6 dakikalık video izlettirdi.

Bodrum İlçesi, Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine iki rüzgar enerji santrali (RES) kuracak şirketin iş makineleri ile araziye daldığını belirten Nurettin Demir, rüzgar enerjisine karşı olmadıklarını, burada yapılmak istenenin doğa katliamı olduğunu ileri sürdü. Hukuki süreç tamamlanmadan şirketin düşmandan mal kaçırır gibi çalışmalara başladığını dile getiren CHP'li vekil, "Bodrum'da doğa, tarih ve hukuk katliamı yaşanmaktadır." dedi.

Yörede yaşayan vatandaşlar ise "Haberimiz olmadan tarlalarımızı kamulaştırmışlar. Tüm köylüler olarak buna karşıyız. Çocuklarımızı burada büyüttük; gidecek başka yerimiz yok." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Köylüler, Bodrum'daki rüzgar enerjisi sistemlerine karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER