Ve kayyım heyetinden Guinness'e girecek başarı(!)

İpek medyaya kayyım yoluyla el konulmasının ardından Bugün Gazetesi tiraj olarak adeta bitti. Bugün, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ulusal çapta dağıtılan gazeteleri içinde en az satan yayını oldu.

Ve kayyım heyetinden Guinness'e girecek başarı(!)

İpek medyanın hukuksuzca el değiştirmesi sonrasında atanan ve yandaş olduğu iddia edilen kişiler tarafından yayın politikası tamamen değiştirilen Bugün ve Millet Gazeteleri tiraj anlamında adeta yok oldu. Kayyım öncesi Bugün Gazetesi'nin tirajı 110 bin bin civarı iken bugün itibariyle (geçen hafta ortalamasıyla) 4189'a düştü. Bu rakam Türk medyasında en az satan gazete olma özelliği taşıyor. Millet Gazetesi ise 47 binden 12 bine indi...

DİBE VURUŞ: KAYYIM'IN BUGÜN GAZETESİ EN AZ SATAN GAZETE OLDU

Polis zoruyla İpek Medya Grubu'na giren kayyımlar, başta bütün müdürler olmak üzere gazetenin omurgasını oluşturan gazetecileri işten çıkardı. İşten çıkardıklarına tazminat ve işsizlik maaşı verilmemesi için 'ahlak kuralına aykırı davranış feshi'  gerekçesi sunan kayyım heyetinin işe aldığı kişiler, gazetelerin başta marka değeri olmak üzere bütün itibarını bir ay dolmadan yere serdi. 

Tiraj raporlarına göre Bugün Gazetesi, geçen hafta Türkiye'de basılıp yurt genelinde dağıtılan gazeteler içinde en son sıraya oturmayı başardı. 4189 ortalama satışla adeta yok olan Bugün ve Millet Gazeteleri'nden atılan, hür gazetecilerin çıkardığı Özgür Düşünce ise ilk haftasında 90 bin tiraja ulaşmayı başardı.

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Ve kayyım heyetinden Guinness'e girecek başarı(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER